Data publicării:
A apărut un nou caz de EBOLA. OMS: Situația este extrem de îngrijorătoare
Un caz de Ebola a fost înregistrat în Abidjan.
Un caz de Ebola a fost înregistrat în Abidjan, la o tânără de 18 ani de naționalitate guineană. Se întâmplă la două luni de la anunțul sfârșitului epidemiei din 2021 în Guineea. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că situația este extrem de îngrijorătoare, potrivit France 24.
Ministrul Sănătății, Pierre Demba, a precizat la televiziunea națională că fata a venit din orașul Labe din Guineea și „a ajuns în Coasta de Fildeș pe 11 august”. El a spus că pacienta este acum izolată în centrul de tratament pentru boli infecțioase ale Spitalului Universitar din Treichville, în Abidjan.
Vaccinarea împotriva Ebola
Ministrul Sănătății a precizat că dețin vaccinuri împotriva Ebola și că vor vaccina în perioada următoare grupurile țintă, adică personalul de sănătate din prima linie, contactele directe ale fetei de 18 ani și forțele de securitate de la frontiera pe unde aceasta a intrat. De asemenea, OMS a transmis că 5.000 de doze de vaccin anti Ebola care erau destinate combaterii epidemiei de Ebola din Guineea vor fi trimise în Coasta de Fildeș pentru e preveni izbucnirea unor focare.
Virus LETAL, descoperit pentru prima dată în vestul Africii
Săptămâna trecută, autoritățile sanitare din Guineea au confirmat un deces din cauza virusului Marburg, o febră hemoragică extrem de infecțioasă similară cu Ebola, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății, potrivit The Guardian.
Este prima dată când boala mortală a fost identificată în Africa de Vest. Au fost înregistrate 12 focare majore de Marburg începând cu anul 1967, cele mai multe în sudul și estul Africii. Cazul din Guineea a fost identificat săptămâna trecută, la doar două luni după ce țara a fost declarată liberă de Ebola, epidemie care a ucis 12 persoane în prima parte a anului.
Pacientul a solicitat mai întâi tratament la o clinică locală, înainte ca starea sa să se deterioreze rapid. În cele din urmă acesta a murit, a transmis OMS. Experții laboratorului național de febră hemoragică din Guineea și cei de la Institutul Pasteur din Senegal au confirmat ulterior că pacientul era infectat cu virusul Marburg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News