Spectacolele care intră în competiție la UNITER 2022
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 03 iul 2022, 19:31
WhatsApp
Foto: UNITER
Foto: UNITER
A 30-a ediție a Galei UNITER are loc la Bistrița, orașul cu numărul 10 pe harta prestigiosului eveniment, anunță organizatorii.

„Iată că am ajuns la Bistrița, orașul cu numărul 10 pe harta Galei UNITER. A 30-a ediție a sărbătorii teatrului românesc se „construiește” de patru zile la Palatul Culturii cu ajutorul Primăriei, a echipelor Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” și Televiziunii Române, precum și a multiplelor echipe artistice și tehnice. Sperăm că prezența noastră la aici poate fi un impuls pentru înființarea unui teatru la Bistrița”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul poate fi urmărit mâine, 4 iulie, ora 21.00, în direct pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și la Radio România Cultural. Online, acesta va fi difuzat pe www.uniter.ro și www.tvr.ro.

Vor fi prezenți cei mai apreciați artiști români ai momentului

„Începând cu ora 20.00 surprindem sosirea pe covorul roșu a invitaților Galei, eveniment transmis live pe pagina de Facebook și Instagram a UNITER. Vor fi prezenți unii dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, reprezentanți ai autorităților locale din Bistrița și ai instituțiilor de cultură, parteneri. Împreună, la ediția aniversară a Galei. Pentru că, „indiferent de imaginile trecutului care ne apar în față atunci când închidem ochii, trebuie să avem conștiința că ceea ce a fost, a construit ceea ce este. Iar de noi depinde să construim ceea ce va fi. E datoria noastră”, spune scenograful Dragoș Buhagiar.

Moment in memoriam lui Ion Caramitru

„Puteți vedea toate nominalizările pentru cele mai bune creații ale anului trecut și alte premii care vor fi acordate, aici: https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2022/.

Tot mâine, în direct, vom afla și câștigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, program susținut încă de la primele ediții de CASA REGALĂ A ROMÂNIEI.

Un moment extrem de așteptat este premiul de excelență oferit in memoriam lui Ion Caramitru, președintele UNITER timp de 31 de ani. Celui care trăit teatru, a respirat teatru zi de zi. Celui care a știut să construiască pentru semeni, indiferent de piedici. Lui Ion Caramitru îi dedicăm această a 30-a ediție”, au mai transmis organizatorii.

Datorită cui este posibilă Gala UNITER

Producător: Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Co-producător: Televiziunea Română

Parteneri principali ai evenimentului: Primăria Municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița

Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii

Sponsor: Fundația „PROCULTURA” Magdalena și Ovidiu Buluc

Partener special: UniCredit Bank

Partener principal: MOL România

Cu sprijinul: KTN Technology, DEDEMAN, Domeniile Blaga

Parteneri: Institutul Cultural Român, Fundaţia ANONIMUL, British Council, ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune

Partener media principal: Radio Guerrilla

Partener cultural: Radio RFI România

Parteneri media: Ziarul Metropolis, Teatrul Azi, Zile și Nopți, Urban.ro, Daily Magazine, d’E-pîn-geac

Sponsor local: Jelna. Amprenta Transilvaniei

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Cu participarea Casei Regale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?