850.000 de persoane din Madrid, în carantină. Autoritățile nu se opresc: "Vom face tot ce este necesar"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, i-a îndemnat, astăzi, pe toţi locuitorii Madridului să-şi limiteze deplasările numai la cele esenţiale şi contactele doar cu persoanele care le sunt cele mai apropiate, pentru a preveni agravarea epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

Acest apel vine la o zi după reintrarea în vigoare a unor restricţii de circulaţie într-o parte a regiunii capitalei spaniole, potrivit Agerpres. Cele peste 850.000 de persoane vizate de aceste restricţii (din cei 6,6 milioane de locuitori ai regiunii) nu au dreptul să iasă din cartierul în care-şi au domiciliul decât pentru câteva motive bine precizate, respectiv pentru a merge la serviciu, la medic sau la studii, pentru îngrijirea persoanelor dependente sau pentru a răspunde unei convocări legale. De asemenea, numărul maxim de persoane care se pot aduna în public sau în privat a fost limitat la zece.

Preşedinta regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a declarat că executivul regional ia în calcul extinderea restricţiilor şi în alte părţi ale acesteia. Vom face tot ce este necesar pentru a opri virusul, dar dorim să vedem mai întâi în câteva săptămâni rezultatele în zonele supuse restricţiilor. Până atunci, studiem unde să aplicăm alte restricţii'', a explicat şefa executivului regional.

Cartierele din regiunea capitalei în care se aplică deocamdată restricţiile au înregistrat în ultimele două săptămâni peste 1.000 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, o incidenţă de cinci ori mai mare faţă de ansamblul Spaniei, ţară care oricum are cea mai înaltă rată a infectărilor din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel