80% din foștii asigurați ai City Insurace și-au reînnoit polițele RCA
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Avinash Patel)
Sursă foto: Pexels (Avinash Patel)
Aproape 80% din deținătorii auto care aveau polițe RCA la City Insurance, cu valabilitatea până după data de 11 mai 2022, și-au reînnoit deja asigurarea RCA la o altă companie de asigurări, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Începând din 12 mai 2022, un număr de 495.642 de polițe RCA emise de City Insurance și-au încetat „ex lege” valabilitatea, ca urmare a falimentului societății.

Deținătorii acestor polițe au obligația să-și încheie o asigurare RCA la o altă societate de asigurări autorizată, pentru a beneficia în continuare de protecția oferită de asigurare și pentru a nu risca să fie sanctionați de Poliția Rutieră sau să suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuți răspunzători.

BAAR a monitorizat evoluția încheierii de noi polițe, după data de 11 mai, luând în considerare o perioadă relevantă de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea în ce măsură foștii asigurați RCA ai City Insurance și-au îndeplint obligația legală de a încheia o nouă asigurare RCA, la o alta companie autorizată.

Peste 336.000 de șoferi și-au reînnoit polițele

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de BAAR, în primele 4 zile de după data expirării valabilității polițelor, un număr de peste 336.000 de deținători auto cu asigurări RCA la City Insurance au înțeles să încheie noi polițe RCA cu alți asiguratori care le-au raportat în baza de date AIDA. Aceasta reprezintă un grad de reînnoire din totalul polițelor expirate de 68%.

Analiza făcută la fata de 24 mai 2022 arată o creștere a procentajului polițelor RCA reînnoite și raportate către baza de date AIDA de aproape 80%.

Astfel, în 24 mai, conform raportările în baza de date cu polițe RCA, un număr de 104.359 de deținători de vehicule nu își reînnoiseră polițele RCA, ceea ce provoacă îngrijorare în rândul tuturor participanților la trafic.

Aplicaţie care arată maşinile fără RCA, în teste la Poliţia Rutieră

Prin noua aplicație, în urma unei fotografii cu numărul de înmatriculare al mașinii, poliția știe dacă o mașină este asigurată sau nu, potrivit lui Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR).

Aplicația a fost dezvoltată de către Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) și pusă la dispoziție spre testare Poliției Române. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel