Trei din patru libanezi vor avea nevoie de ajutor. Situația cruntă în Orientul Mijlociu
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Libanul falimentat are parte de tot mai mult tumult după ce epidemia de coronavirus a stârnit proteste violente pe teme precum sărăcia și foametea.

Libanul falimentat are parte de tot mai mult tumult după ce epidemia de coronavirus a stârnit proteste violente pe teme precum sărăcia și foametea, conform CNN.

Economia libaneză, la fel ca multe altele din lume, a fost oprită de măsurile de restricție ale guvernului pentru a încetini răspândirea Covid-19. Însă, carantina a exacerbat și mai mult criza financiară de durată a țării.

De la evenimentele din 2019, moneda națională a țării a scăzut drastic. Acum, după două luni de izolare, prețul mâncării crește fulminant, iar lira libaneză este în cădere liberă.

Preconizările s-au înrăutățit

Înainte de epidemie, Banca Mondială preconizase că 45% din populația Libiei va ajunge sub linia sărăciei, în 2020. Acum, guvernul crede că 75% din cetățenii țării au nevoie de ajutor, transmite ministrul Protecției Sociale, Ramzi Mushrrafieh.

„Suntem înfometați", au strigat protestatarii nervoși care s-au lovit de forțele securității în timpul protestelor libaneze de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel