Data publicării:

7 alimente despre care crezi că te fac să slăbești, dar în schimb te îngrașă

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Ella Olsson/ Pexels
Fotografie de la Ella Olsson/ Pexels

Ești sigur că mănânci sănătos? Feriți-vă de prietenii falși, de alimentele care par ușoare dar care nu vă fac să slăbiți. Iată 7 alimente de care ar trebui să stai departe!

Știm cu toții că prăjelile, dulciurile, înghețatele și diverse bunătăți sunt dăunătoare pentru tine și te fac să te îngrași; dar există și alte alimente care te îngrașă pe care probabil nici nu le-ai bănui.

Vorbim despre ”prietenii falși ” ai dietei, adică acele alimente care, din cauza anumitor factori, înșală consumatorul. A ști cum să recunoaștem cel mai bine care alimente ne fac să luăm în greutate este important atât dacă vrem să slăbim și, prin urmare, să înțelegem ce să evităm, cât și dacă vrem să ne menținem greutatea ideală și să nu exagerăm.

Potrivit unui articol publicat de Today, sucurile de fructe - conțin mult zahăr și adesea foarte puține fructe. Dacă chiar nu te poți lipsi, alege produse care nu conțin îndulcitori și care nu sunt obținute din concentrat (care are calorii duble fata de fructele netratate!).

Sau, poți încerca să le faci acasă, fără a adăuga zahăr: mai ieftine, mai gustoase și de o mie de ori mai sănătoase!

Cereale și batoane - combinația de iaurt și cereale poate părea cea mai sănătoasă și ușoară opțiune pentru micul dejun, dar în realitate cerealele îngrașă, fiind bogate în zaharuri, grăsimi hidrogenate, grăsimi vegetale de calitate scăzută și conservanți.

Pentru o alternativă sănătoasă și de casă, încercați această rețetă: amestecați împreună 100 g de ovăz, o mână de orez umflat, câteva nuci amestecate tocate, 3 linguri de miere și 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Întindeți amestecul pe o foaie de copt și coaceți la 180 de grade timp de o jumătate de oră, amestecați puțin muesli după 15 minute.

Soia - adesea nu este organică, conține OMG-uri și estrogen, responsabili pentru dezechilibrele hormonale care te îngrașă. De asemenea, cel mai bine este să evitați iaurtul de soia, deoarece este bogat în zahăr adăugat.

Smoothie - A bea un smoothie echivalează cu a mânca patru sau cinci porții de fructe cu zaharurile respective, care cresc încărcătura glicemică.

Gume și bomboane fără zahăr - Bomboanele fără zahăr sunt un concentrat de îndulcitori și îndulcitori artificiali, care se dovedesc a fi toxici pe termen lung.

Fructele confiate și deshidratate - spre deosebire de fructele uscate, un aliment excelent și super energizant, fructele deshidratate, precum și fructele confiate, sunt cu adevărat dăunătoare siluetei. De altfel, procesul de uscare la care este supus poate crește cantitatea de zaharuri de până la trei ori, iîn timp ce fructele confiate au o cantitate foarte mare de zaharuri și uleiuri. Prin urmare, este mai bine să preferați fructele proaspete și uscate.

Alimente ușoare și fără grăsimi – pentru a compensa cantitatea mai mică de grăsime și a da aromă, industriile alimentare adaugă zaharuri, sare și aditivi acestor alimente. Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, 10% dintre alimentele dietetice conțin aceleași sau chiar mai multe calorii decât în ​​mod normal, iar 40% au mai mult zahăr.

Citește și:

Șase alimente pe care nu trebuie să le ții în frigider

De exemplu, mierea se poate păstra la temperatura camerei, dacă este bine sigilată, dar în frigider nu va face decât să se întărească şi să-şi distrugă structura. Roşiile îşi pierd aroma în frigider, deoarece aerul rece le opreşte procesul de coacere, ceea ce oferă roşiilor cea mai bună aromă. Este mai bine să fie depozitate într-un coş la temperatura camerei, scrie Rador.

Busuiocul - Dacă este pus în frigider, nu numai că se va ofili rapid, dar va absorbi şi toate mirosurile din jurul său. Este mai bine să fie păstrat în apă proaspătă. Nici usturoiul nu se comportă bine în frigider şi este recomandat să fie depozitat într-un loc răcoros şi uscat.

Cartofii - La temperaturi reci, amidonul din cartofi se transformă în zahăr. Cel mai bine se păstrează într-un loc răcoros (dar nu prea rece) şi întunecat. Pungile din pânză sau hârtie cu găuri sunt de preferat pentru că "respiră" mai mult decât în cele din plastic.

Ceapa - Ţinută în frigider, va deveni moale şi va mucegăi. Este indicat să fie păstrată afară.

Avocado - Se depozitează în pungi de hârtie, iar dacă nu este încă bine copt, se poate pune alături o roşie, un măr sau o banană.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel