66 de unităţi sanitare dotate cu aparatură în cadrul campaniei "Strigăt de viaţă" la Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Campania "Strigăt de viaţă", prin care maternităţi din România sunt dotate cu echipament necesar copiilor născuţi prematur, a ajuns la finalul ediţiei şapte, iar în total 66 de instituţii de sănătate au beneficiat de echipamente de 800.000 de euro, au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la Târgovişte, reprezentanţii "Salvaţi Copiii" şi Dorna.

Totodată, la Spitalul Judeţean Târgovişte a fost donat, vineri, un incubator de transport.

"Dotările din campania Strigăt de viaţă ajută Spitalul Judeţean Târgovişte să ofere condiţii optime copiilor născuţi prematur. Reuşim să facem faţă cu brio cazurilor din judeţul nostru şi am primit 15 nou-născuţi prematur din maternităţile din judeţ şi din judeţele vecine în primele şase luni din acest an. În 2019 au fost îngrijiţi aici trei copii care au avut sub 1.000 de grame. Fără oameni dedicaţi şi fără aparatură performantă nu am fi reuşit să realizăm aceste lucruri", a declarat şeful Secţiei Neonatologie de la Spitalul Judeţean Târgovişte, Roxana Aldea.

Campania Grijă pentru Copii - "Strigăt de viaţă" este susţinută, încă din 2015, de Simona Halep. Anul acesta au fost dotate cu aparatură, în cadrul campaniei, spitale din Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

"Pentru copiii veniţi pe lume prea devreme, un minut poate face diferenţa între viaţă şi moarte. De şapte ani, Salvaţi Copiii împreună cu Dorna luptă pentru salvarea celor mai mici luptători, dotând maternităţile cu echipamente performante pentru combaterea mortalităţii infantile. Copiii prematuri se luptă pentru fiecare clipă, pentru fiecare bătaie a inimii şi nu renunţă atât de uşor la viaţă. E o lecţie pe care ei ne-au predat-o tuturor şi ne-au determinat să construim parteneriate cu medici dedicaţi şi companii care au înţeles că e necesar să fim alături de cei mici", a spus preşedintele executiv al "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.

Campania "Grijă pentru copii" a fost lansată de Dorna împreună cu organizaţia "Salvaţi Copii" în 2013, în scopul susţinerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuţilor prematur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel