Data publicării:

60% dintre părinți își ajută cu bani copiii ajunși adulți. Modelul economic din SUA îi dezavantajează din ce în ce mai mult pe tineri

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Un nou studiu realizat de Pew Research Center arată că aproape 60% dintre familiile de americani oferă ajutor financiar copiilor lor adulți. 

Fenomenul, cunoscut sub numele de "cordonul ombilical financiar", se întinde din ce în ce mai mult în timp, până spre vârstele de 35-36 de ani ale tinerilor.

Potrivit raportului, tot mai mulți adulți tineri locuiesc și cu părinții lor - 57% dintre americani sub 25 de ani, în creștere față de 53% în 1993.

Economiiștii și cercetătorii sugerează că acest sprijin parental continuu este necesar în contextul dificil al pieței actuale, unde tinerii au nevoie de mai mult timp pentru a atinge nivelurile financiare pe care generațiile anterioare le atingeau mai ușor. De asemenea, decalajul tot mai mare de bogăție între generații oferă părinților mai multe mijloace pentru a susține financiar copiii adulți.

Semnele că modelul economic din SUA discriminează tinerii vin atunci când observăm cât sunt nevoiți să muncească copiii adulți acum, în comparație efortul depus de părinții lor în urmă cu mai multe decenii.

Tinerii adulți de azi au mai multe șanse de a fi angajați cu normă întreagă acum decât adulții tineri în 1993, deși sunt mai săraci decât erau aceștia. Acesta fiind și unul dintre motivele pentru care se căsătoresc mult mai târziu decât generația părinților lor.

Un exemplu relevant este cel al lui Kami Loukipoudis și soțului său, Adam Stojanik, ambii în vârstă de 39 de ani, care au avut nevoie de asistență parentală pentru a cumpăra o locuință pe piața imobiliară costisitoare din New York.

Stojanik a menționat pentru WSJ că, deși ar fi putut achita o ipotecă, nivelul avansului cerut a fost copleșitor, iar economisirea unei sume considerabile pentru avans ar fi durat prea mult timp, date fiind chiriile uriașe din oraș. În acest context, mama lui Loukipoudis a fost cea care le-a oferit banii necesari pentru avansul apartamentului din Queens.

O altă observație importantă este legată de implicarea părinților în viața cotidiană a copiilor lor adulți. Majoritatea părinților mențin un contact regulat, fie prin mesaje, fie prin apeluri telefonice, iar mulți dintre tinerii adulți apreciază această implicare și apelează la părinți pentru sfaturi în diverse domenii, de la carieră și finanțe, până la sănătatea lor fizică.

Copiii adulți rămân pe lista de plăți a părinților mai mult timp decât în trecut. Conform studiilor, majoritatea acestor sume sunt folosite pentru acoperirea cheltuielilor de zi cu zi, cum ar fi facturile de telefon sau abonamentele la servicii de streaming.

Mamele sunt mai predispuse decât tații să admită că copiii lor au nevoie de sfaturi sau de bani. Mamele și fiicele sunt deosebit de strâns legate, multe dintre ele se bazează una pe cealaltă pentru sprijin emoțional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel