Data publicării:

„6000 pensiuni în Delta Dunării”. Hillerin, despre știrea PRO TV: Cred că ar putea fi dați direct exemplu de deep-fake

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
PRO TV a spus că „peste 6.000 de pensiuni s-au construit, în ultimii 20 de ani, în Delta Dunării. Acum, aproape jumătate dintre ele ar fi scoase la vânzare, spun firmele de insolvență”.

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a spus că este un fake news.

„A dat zilele trecute PRO TV o știre despre faptul că sute de pensiuni ar fi de vânzare în Delta Dunării. Și au mai spus în știrea aia că în Delta Dunării s-au construit, în ultimii 20 de ani, peste 6.000 de pensiuni. Peste 6.000, frate, nici mai mult nici mai puțin. Cred că ar putea fi dați direct exemplu de deep-fake, pentru că nimic din ce spun nu este adevărat.

În primul rând, nu au cum să fie scoase la vânzare "sute de pensiuni", pentru că atâtea sunt toate, câteva sute, nu în Deltă, ci în tot județul Tulcea.M ai exact, în 2021 în județul Tulcea (tot, inclusiv Delta, inclusiv Munții Măcinului, inclusiv municipiul Tulcea) existau 540 de structuri de primire turistică (pensiuni și hoteluri), cu 5.559 de camere și 11.801 locuri de cazare.  

Dintre astea, 62 de structuri de cazare (hoteluri și pensiuni), cu 1.182 de camere și 2.437 de locuri erau în municipiul Tulcea. (Practic, o cincime dintre locurile de cazare din județ sunt în municipiu).În al doilea rând, așadar, nu aveau cum să se construiască "peste 6.000 de pensiuni" în Deltă, în ultimii 20 de ani, decât dacă peste 5.500 dintre ele au fost dărâmate între timp, pentru că, iată, toate pensiunile și hotelurile de-abia se apropie de numărul de 600.

În al treilea rând, cele mai multe pensiuni de vânzare sunt în Crișan, nu în altă parte. Iar acolo sunt de vânzare pensiuni dintotdeauna. Pentru că au fost construite aiurea, pentru că Crișan nu e vreo fericire, fiind fix pe marginea canalului Sulina, din ce în ce mai tranzitat de nave de mare tonaj. Nu e nimic mișto să stai în camera pensiunii și să admiri cum trec vapoarele prin fața ta, fără să ai unde să mergi, măcar, la pescuit pe lângă pensiune, fără să ai neapărat ce face.

Dar la Crișan au fost terenuri multe de vânzare, se ajunge mai ușor, în doar o oră de la Tulcea, cu barca rapidă, așa că s-au repezit investitorii din Ardeal să ridice acolo niște odioșenii de pensiuni, cu câte două etaje și 15-20 de camere. Adică hotelașuri, dar încadrate ca pensiuni pentru taxe.

Recapitulând: nu s-au construit "peste 6.000 de pensiuni" în Deltă în ultimii nu 20, ci 34 de ani, ci doar câteva sute, cam 4; nu sunt de vânzare "sute de pensiuni" din Delta Dunării, ci sunt de vânzare câteva, probabil vreo 20-30; nu sunt de vânzare pensiuni în Delta Dunării, ci mai ales la Crișan.

Vă mulțumesc pentru atenție, pe data viitoare.

LE: Cică mai mult de jumătate dintre cele peste 6.000 de pensiuni ar fi scoase la vânzare. Nu observasem detaliul ăsta în știre. Vă dați seama? Se vând peste 3.000 de pensiuni în Deltă, nenică. Cred că poți să le cumperi și cu vouchere de vacanță...”, a scris jurnalistul Patrick André de Hillerin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel