6 motive pentru care ar trebui să mâncați usturoi în fiecare zi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Consumul zilnic de usturoi îți poate aduce beneficii la care nici nu te gândeai.

Cât de mult vă place usturoiul? Majoritatea oamenilor îl îndrăgesc. Nu numai că este un adaos gustos la aproape orice masă, dar este și bun pentru sănătate! Ați dori să mâncați mai mult usturoi? Citiți mai departe pentru a afla de ce consumul de usturoi este atât de benefic pentru dvs.

1. O bună sănătate dentară

Multe studii arată faptul că usturoiul poate fi o bună alternativă de tratament pentru gingiile inflamate. Mai mult decât atât, usturoiul este în mod inerent antibacterian, antiviral și antifungic. Iar acest lucru este valabil pentru toate micile organisme care trăiesc în cavitatea bucală și care vă pot afecta destul de serios sănătatea. Mare grijă la ele!

2. O bună sănătate generală

Încercați să vă îmbunătățiți condiția fizică? Este important să includeți mai mult usturoi în dieta dvs. Mai mult decât atât, mai multe studii au arătat că prezența anumitor uleiuri de usturoi poate reduce presiunea asupra inimii în timpul exercițiilor fizice. În plus, ar putea fi amuzant să știți că acest lucru era cunoscut și în antichitate. În Grecia Antică, usturoiul era prescris pentru atleții olimpici și pentru persoanele care munceau din greu. Aceasta făcea munca grea puțin mai ușoară.

3. Efecte anti-îmbătrânire

În prezent, există dovezi solide că consumul de usturoi ajută la combaterea ,,stresului oxidativ”, mai exact a procesului de îmbătrânire. Cu alte cuvinte, îmbătrânim prin transformarea alimentelor și a oxigenului în energie. Cu toate acestea, uneori, organismul nostru devine prea entuziast în acest proces și distruge alte celule. Ca urmare, pielea noastră se lasă și creierul nostru încetinește. Acesta este rezultatul ,,stresului oxidativ”. În aceste cazuri, includerea usturoiului în alimentație poate fi de ajutor. Această plantă parfumată crește producția de substanțe din sânge care contracarează oxidarea excesivă a celulelor organismului. Aceste substanțe sunt cunoscute sub numele de antioxidanți. Astfel, usturoiul poate ajuta la întârzierea semnelor de îmbătrânire. Sunteți interesat? Continuați să citiți pe pagina următoare.

4. Deveniți mai atrăgători cu usturoi

Această afirmație este probabil contraintuitivă, dar este adevărată. Desigur, este bine cunoscut faptul că usturoiul afectează mirosul respirației. Dar știați că mirosul corporal este, de asemenea, afectat de această legumă – un studiu din 2016 a constatat că efectul usturoiului asupra mirosului corporal este, de fapt, în mare parte pozitiv. Participanții la un test olfactiv au descris mirosul de usturoi ca fiind ,,mai puțin intens” și ,,mai atractiv”. Acest lucru se poate datora proprietăților antibacteriene ale usturoiului. Bacteriile care cauzează mirosul neplăcut al transpirației sunt reduse de usturoi în organism. Notă: această metodă funcționează cel mai bine dacă mâncați usturoi cu o zi înainte de întâlnire. Bineînțeles, nu este recomandat să mâncați usturoi chiar înainte.

5. Usturoiul proaspăt întărește sistemul imunitar

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului erau cunoscute de bunicile noastre și de bunicile lor (și chiar de bunicile lor). Se știe de secole că această plantă are proprietăți care acționează împotriva bacteriilor, virușilor și ciupercilor. Cu toate acestea, pentru a vă întări sistemul imunitar, trebuie să mâncați usturoi crud. Atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit, se elimină ,,alicina”. Această substanță are multe beneficii pentru sănătate, dar atunci când usturoiul este încălzit, cea mai mare parte a alicinei se pierde.

6. Usturoiul împotriva hipertensiunii arteriale

Suntem acum foarte conștienți de pericolele pe care le reprezintă tensiunea arterială ridicată. De asemenea, continuăm să aflăm mai multe despre rolul pe care îl joacă colesterolul în acest domeniu. Prin urmare, auzim din ce în ce mai des despre produse care pretind că reduc colesterolul. Usturoiul este unul dintre aceste produse. Mai multe studii au arătat că un consum zilnic de usturoi poate avea efecte de scădere a colesterolului pe termen lung. Bineînțeles, cereți întotdeauna sfatul unui profesionist în domeniul sănătății dacă aveți boli cardiovasculare sau colesterol ridicat. Usturoiul poate avea un efect asupra rezultatului general, dar nu este un panaceu, scrie womensmethod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel