6 concluzii după primele etape din Superliga
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Prima ligă a României a început deja, iar după primele runde pot fi trase câteva concluzii. În acest sezon este posibil să vedem o echipă surpriză, granzii încă își caută forma cea mai bună, în timp ce Dinamo arată mai bine decât în sezonul precedent.

Sepsi arată tot mai bine

Continuitatea pe care Sepsi OSK a mizat pare a fi cheia succesului. După ce a jucat în sezonul trecut în play-off, Sepsi este singura echipă cu punctaj maxim în primele două runde. Seriozitatea antrenorului german Bernd Storck se vede și pe teren. În plus, Sepsi nu a făcut schimbări masive în echipă, astfel că are un lot destul de omogen. Până în acest moment, Sepsi arată ca o echipă care poate spera că se va bate pentru un nou loc în play-off, chiar și după ce l-a vândut pe Marius Ștefănescu la FCSB pentru 1.310.000 de euro.

FCSB resimte plecarea lui Florinel Coman

Jocul celor de la FCSB a suferit în primele două etape. Gruparea roș-albastră rămâne favorită principală la casele de pariuri sportive pentru câștigarea titlului, dar plecarea lui Florinel Coman pare că se simte. FCSB a aliniat cea mai bună echipă la partidele cu U Cluj și Unirea Slobozia, însă ambele s-au terminat la egalitate. În plus, echipa a arătat și fragilități în defensivă. Iar lucrurile nu se anunță tocmai optimiste pentru FCSB, în condițiile în care echipa a anunțat că va menaja titularii în perspectiva meciurilor din cupele europene în etapele următoare.

Youtube video image

Neil Lennon simte deja presiunea din Giulești

Rapid a surprins în această vară prin numirea unui antrenor străin. L-a adus pe Neil Lennon, un antrenor cu rezultate notabile la Celtic Glasgow. În primele două etape, echipa a suferit însă. A scăpat de eșec în deplasarea de la UTA Arad, iar acasă contra lui CFR Cluj a obținut cu mari emoții o remiză în prelungiri. După golul egalizator, Neil Lennon a avut o răbufnire la adresa unor suporteri. Fanii îi reproșează deja că îl ține rezervă pe veteranul Cristian Săpunaru, iar Lennon începe să simtă tot mai puternic presiunea din Giulești. În orice caz, conducerea nu mai acceptă un nou parcurs dezamăgitor, iar obiectivul din acest sezon este clasarea pe podium. Va fi dificil, în condițiile în care FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt văzute cu șanse mai bune pe site-urile cu cote pariuri Liga I.

CFR Cluj are probleme în defensivă

CFR Cluj are probleme în apărare, un lucru neobișnuit în condițiile în care l-a numit antrenor pe Dan Petrescu. Acesta este recunoscut pentru grija pe care o arată jocului defensiv, însă gruparea din Gruia a trăit periculos atât în meciul cu Dinamo, cât și în cel cu Rapid. În fiecare partidă, CFR Cluj a primit câte 2 goluri, spre nemulțumirea lui Dan Petrescu. Mai mult, Petrescu s-a arătat furios de faptul că CFR Cluj a încasat gol în prelungirile meciului cu Rapid după o fază în care jucătorii din apărare au greșit.

Universitatea Craiova e dependentă de Alexandru Mitriță

Alexandru Mitriță a fost cel mai bun jucător al Universității Craiova în sezonul precedent. A fost golgheterul echipei și i-a tras pe olteni după el în multe momente. Situația pare că se repetă și în acest sezon. El a început noua stagiune ca rezervă în deplasarea de la Hermannstadt, iar jocul oltenilor a suferit teribil. După ce a intrat pe teren, lucrurile s-au schimbat considerabil. Iar în partida cu UTA Arad, valoarea lui Mitriță s-a văzut din plin. În orice caz, Universitatea Craiova e o echipă care pierde greu de la venirea lui Costel Gâlcă.

Dinamo arată mai bine ca în sezonul precedent

Dinamo s-a salvat cu mari emoții de la retrogradare în stagiunea precedentă și fanii au cerut conducerii să nu mai trăiască aceleași emoții. Campania de transferuri nu a fost spectaculoasă, dar până acum Raul Opruț și Cătălin Cîrjan s-au dovedit a fi două achiziții utile. În special jucătorul trecut pe la Arsenal Londra, care a marcat în ambele meciuri ale sezonului, a arătat că poate fi un jucător pregătit să impulsioneze atacul. Iar Abdallah arată și el mai bine ca în stagiunea precedentă și e gata să facă un sezon mare.

Jocurile de noroc se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel