Data publicării:

6 camioane cu ajutoare umanitare au intrat în Gaza, într-un ”proiect-pilot” al IDF

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video Twitter
FOTO: captura video Twitter
Armata israeliană (IDF) a început un ”proiect-pilot” de trimitere a ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza.

Mai multe camioane cu ajutoare umanitare au intrat, marți, în nordul Fâșiei Gaza, o zonă aflată în penurie de apă și alimente, ca parte a unui ”proiect-pilot” al armatei israeliene, a anunțat IDF în această dimineață, scrie Agerpres.

”În conformitate cu directivele guvernamentale, șase camioane care transportau ajutor umanitar de la Programul Alimentar Mondial (PAM) au intrat aseară (marți) în nordul Fâșiei Gaza prin poarta 96 a barierei de securitate”, a informat armata israeliană într-un scurt comunicat.

Rezultatele ”proiectului-pilot”, prezentate oficialilor israelieni

De la începutul conflictului din Orientul Mijlociu, în urma atacului sângeros din 7 octombrie, armata israeliană și-a înăsprit controalele asupra ajutoarelor care intră în Fâșia Gaza.

Aceste inspecții sunt efectuate la terminalele Kerem Shalom și Nitzana înainte de a li se permite intrarea în sudul Fâșiei Gaza, apoi, în unele cazuri, de a urca în nordul teritoriului palestinian.

Cu toate acestea, nordul Fâșiei Gaza este pradă unei ”catastrofe umanitare”, a avertizat luni Programul Alimentar Mondial al ONU, care a cerut Israelului să redeschidă punctele de intrare rutieră pentru a permite trimiterea mai multor ajutoare umanitare.

”Rezultatele acestui proiect-pilot vor fi prezentate oficialilor guvernamentali”, a adăugat armata într-un moment în care guvernul premierului Benjamin Netanyahu este sub presiune internațională pentru a crește volumul ajutoarelor care intră în Fâșia Gaza și pentru a evita foametea.

Fără a menționa acest ”proiect-pilot”, PAM a indicat mai devreme pe X că, pentru prima dată după 20 februarie, unul dintre convoaiele sale a ajuns în orașul Gaza pentru a livra ajutor alimentar pentru 25.000 de oameni.”Cu populația din nordul Gazei în pragul foametei, avem nevoie ca ajutorul să intre zilnic și prin punctele de intrare direct în nordul Gazei”, a adăugat PAM.

Citește și: UNRWA: În 4 luni de război cu Israelul au fost omorâți mai mulți copii decât în 4 ani de conflicte în întreaga lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel