5G, deblocat în România. Sabin Sărmaș anunță când: Aspect fundamental
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației, a vorbit despre mai multe inițiative legislative importante pentru digitalizarea României, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"UE ne ajută în acest moment extrem de mult în demersul legislativ. Ne-a reglementat, de exemplu, accesul la acel registru de baze de date. Este vorba despre interoperabilitate în limbajul Uniunii. Ca priorități avem și legea semnăturii electronice, care va fi dată în contextul unei revizuiri a regulamentului european 910, o lege care stă în băncile Parlamentului de vreo 3 ani. (...) Vorbeam și de legea cloud-ului guvernamental  care momentan este blocată. Vedem, dacă Autoritatea și ministerul respectiv nu vor reuși să o deblocheze poate reușim să o asumăm de la nivel parlamentar. 

O lege importantă este Codul Comunicațiilor și celebrul 5G care, odată adoptate, vor debloca practic acest demers tehnologic extrem de important, de a avea 5G în România. Acestea sunt prioritățile. (...) Deblocăm 5G cu siguranță, suntem într-un dialog permanent cu instituțiile guvernamentale și cu ANCOM, așteptăm Codul comunicațiilor, așteptăm legea 5G, care nu va sta prea mult pe aici, trebuie adoptată pentru a avea tehnologie 5G, e un aspect fundamental.", a declarat Sabin Sărmaș în exclusivitate, în cadrul evenimentului ”Digitalizarea României, prioritate ZERO”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel