5 motive pentru care ar trebui să consumi cireșe amare
În ultimii zece ani, laboratoare specializate ale SUA au studiat intens valorile nutritive şi efectele terapeutice benefice ale cireşelor amare şi nu numai.
Cireșele negre sunt un fruct cu conținut scăzut de calorii, contrabalansat în schimb de un nivel excelent de nutrienți (săruri minerale, vitamine, acizi esențiali) și de aproape absența grăsimilor. În acest caz, o porție standard de amerenă (100 de grame) asigură organismului aproximativ 50 de kcal.
Valorile nutriționale ale cireșelor amare:
- 88,2% carbohidrați (din care 70% zaharuri)
- 6,8% proteine
- 5,1% grăsimi
- 1,6% fibre alimentare
- 0,3% sodiu
Din punct de vedere al mineralelor, cireșele negre furnizează în principal potasiu (173 mg), calciu (16 mg), fosfor (15 mg), sodiu (3 mg) și cantități aproape neglijabile de zinc, cupru, mangan și fier. .
Cireșele amare cele mai apreciate de terapeuţi, datorită acţiunilor benefice asupra durerilor musculare, îmbătrânirii premature, asupra bolilor hepatice, afecţiunilor inflamatorii, dar şi a tumorilor maligne şi benigne.
Sirop de cireşe amare în tratarea bolilor degenerative sau inflamatorii
Fie că le preferaţi proaspete, ceea ce este cel mai bine, fie că le preferaţi sub formă de sirop, cireşele amare sunt adevărate medicamente pentru organismul uman.
Iată o reţetă incredibilă de sirop de cireşe amare, pe care să îl preparaţi acasă.
Se zdrobesc fructele bine, apoi siropul se extrage prin filtrare sau centrifugare. Sucul se pune într-un vas transparent pentru o oră, fără să fie mişcat, pentru a se putea separa partea limpede.
Numai sucul limpede se va extrage cu ajutorul unui furtun, se va depozita într-un vas curat şi se va amesteca cu miere până la omogenizare. La un litru de suc de cireşe amare se adaugă 2 kg de miere, amestecul se pune în sticle de culoare închisă în frigider. Se va consuma zilnic 100 de grame de sirop diluat cu apă, sub formă de suc, în tratarea bolilor degenerative sau inflamatorii.
Cireşele amare previn cancerul de colon
Un studiu de medicină experimentală făcut în perioada 2006-2007 de un cercetător american a evidenţiat faptul că cireşele amare previn cancerul de colon, al treilea cel mai frecvent cancer la nivel mondial.
O cură de 6-8 săptămâni cu cireşe amare, când cancerul de colon este instalat, scade volumul tumorilor în 40% din cazuri. O echipă de specialişti din Michigan, condusă de profesorul Muralee Nair a confirmat acest lucru, recomandând minimum 800 de grame de cireşe amare consumate zilnic pe stomacul gol pe o perioadă îndelungată de timp.
Tot cireşele amare inhibă foarte bine dezvoltarea celulelor maligne în cazul cancerului mamar, după cum au demonstrat testele de laborator. Deşi studiul condus de Steve Godman este în continuă desfăşurare, se pare că o cură de cireşe amare are beneficii excelente împotriva tumorilor cancerului mamar.
Excelente în tratamentul bolilor reumatice
Bolile reumatice sunt foarte frecvente atât în Europa, cât şi SUA, 62% europeni şi 70% din americani suferă de afecţiuni reumatice.
Tratamentul cu cireşe amare timp de 6-8 săptămâni ajută în reducerea inflamaţiilor, elimină durerile treptat, împiedică apariţia proceselor degenerative, redă mobilitatea articulară. Se pare că cercetătorii au ajuns la concluzia că anumiţi pigmenţi din cireşele amare au o acţiune antiinflamatoare mai mare de 10 ori decât aspirina sau ibuprofenul, fără să dea efecte secundare şi reduc durerea.
Consumă cireşe amare împotriva insomniei, depresiei şi pentru o stare de bine în fiecare zi
Depresia şi insomnia se vindecă numaidecât cu o cură de cireşe amare de un kilogram pe zi sau sirop de cireşe amare. Un profesor al Universităţii din texas, Health Science, San Antonio, a descoperit că cireşele amare conţin melatonină, substanţă ce este eliberată de glanda pineală în organism şi dă o stare de relaxare şi liniştire înainte de somn. Cura cu cireşe amare va îmbunătăţii somnul, eliminând încet şi sigur somnul agitat, insomnia şi oboseala asociată cu acestea, potrivit clicksănătate.ro.
Depresia, o boală gravă care ameninţă societăţile din întreaga lume, se poate trata prin consumul de cireşe amare. 600 de grame de cireşe pe zi poate face minuni în ceea ce priveşte starea emoţională labilă, redând tonusul psihic şi mintal de altă dată.
Cireşele amare, dar şi cele negre previn demenţa senilă şi boala Alzheimer. Un colectiv de medici americani, condus de neurologul Kim Do au demonstrat că substanţele chimice din cireşele amare sau cele negre încetinesc procesele de îmbătrânire ale celulelor nervoase, mai mult, împiedică procesele degenerative la nivelul sistemului nervos. Curele de cireşe amare sunt de un real beneficiu la orice vârstă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News