5 motive pentru care ar trebui să bei ZILNIC câte o ceașcă de ceai
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Polifenolii din ceai sunt cunoscuți pentru că oferă diverse beneficii pentru sănătate. O ceașcă pe zi ajută și la scăderea riscului de cancer.

O ceașcă de ceai aburindă este considerată un medicament tradițional. Efectele medicinale ale acestei „potiuni magice” nu au rămas ascunse poporului chinez și japonez care consumă ceai pentru a beneficia de valoarea nutritivă pe care o oferă.

Polifenolii din ceai sunt cunoscuți pentru că oferă diverse beneficii pentru sănătate. Compușii care se găsesc în ceai au mai multe proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene și chiar cardioprotectoare.

Iată câteva beneficii ale unei cani fierbinți de ceai

1. Ajută la pierderea în greutate

Dacă intenționați să slăbiți, ar trebui să încercați să beți zilnic ceai. Flavonoidele din ceai (cunoscute sub numele de catechine) nu doar îți stimulează metabolismul, ci ajută și la descompunerea grăsimilor.

Experții recomandă consumul de ceai verde celor care caută băuturi fără calorii în planul lor de slăbire.

2. Ajută la combaterea cancerului

Micronutrienții (polifenoli) care se găsesc în ceaiul verde și negru ajută la reglarea creșterii celulelor canceroase din organism. Prin urmare, consumul acestor băuturi poate reduce riscul de cancer.

De asemenea, catechina esențială găsită în ceaiul verde este cunoscută ca având proprietăți de combatere a cancerului.

3. Îmbunătățește sănătatea mintală

Cunoști pe cineva căruia îi place să bea ceai atunci când este stresat? Există de fapt dovezi științifice în spatele acestui obicei. Se știe că compoziția și proprietățile ceaiului ameliorează stresul, anxietatea și durerile de cap.

Ceaiul este, de asemenea, util în reducerea riscului de a dezvolta tulburări neurologice. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor care sunt altfel asociate ca potențiali factori de risc pentru sănătatea mintală.

4. Ajută la îmbunătățirea digestiei

Cei care suferă de diaree, constipație, ulcere și stomac deranjat sunt adesea sfătuiți să consume ceaiuri din plante. Acest lucru se datorează faptului că taninurile din ceai ajută la reducerea inflamației intestinale.

Pe lângă ceaiurile din plante, unii oameni consumă și ceai de ghimbir și mentă pentru a-și calma stomacul.

5. Protejează sănătatea inimii

Proprietățile antiinflamatorii ale ceaiului ajută la calmarea țesuturilor arterelor, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare, inclusiv atac de cord, cheaguri de sânge și accident vascular cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel