5 din 10 copii, victime ale hărţuirii de tip cyberbullying
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Violenta in familie
Violenta in familie
Cinci din zece copii au experimentat o situaţie de tip cyberbullying în mediul online, un fenomen tot mai frecvent, cu repercusiuni complexe asupra tuturor actorilor implicaţi: victimă, agresor şi martor, susțin reprezentanții Asociației Salvații Copiii. 

Cele mai recente studii realizate de către Organizaţia Salvaţi Copiii arată că 54% dintre copii au fost victime ale unor comportamente de tip cyberbullying în mediul online, procentul fiind semnificativ mai ridicat în rândul fetelor şi elevilor de liceu. 69% dintre aceştia au primit mesaje jignitoare sau supărătoare, iar 30% au fost excluşi dintr-un grup sau dintr-o activitate pe Internet.

Este motivul pentru care Salvaţi Copiii România a lansat iniţiativa "Dă BLOCK agresivităţii! Şi glumele dor. Stop Cyberbullying!", căreia i s-au alăturat 2.400 de cadre didactice din 726 de şcoli şi peste 46.000 de elevi, părinţi şi specialişti, la nivel naţional.

Resurse pentru combaterea cyberbullying



Prin urmare, pentru a reduce şi combate fenomenul de cyberbullying, Salvaţi Copiii a pus la dispoziţia cadrelor didactice un pachet de resurse care conţine atât o serie de clipuri video care abordează acest subiect, cât şi planuri de lecţie adaptate etapelor de dezvoltare ale copiilor din ciclurile de învăţământ.

"Tehnologia oferă acces către o lume infinită de cunoaştere şi dezvoltă copiilor şi tinerilor abilităţile necesare secolului XXI, dar poate fi folosită, din păcate, şi pentru a produce ruşine, teamă şi însingurare. Permanenţa şi dificultatea de a identifica şi gestiona situaţiile de cyberbullying, fac ca acest fenomen să aibă un impact negativ uriaş asupra tuturor actorilor din spaţiul virtual - victimă, martor, agresor. Drept urmare, nu poate decât să ne bucure interesul crescut al elevilor şi al cadrelor didactice pentru a aborda acest subiect şi a veni cu soluţii pentru combaterea şi prevenirea sa", a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Organizaţia Salvaţi Copiii.

Vezi și: 

Kovesi, audieri. Norica Nicolai: Întrebările erau clar cunoscute dinainte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel