Urmărește emisiunea live
5 antibiotice naturale care se ascund în cămara ta. Rolul nebănuit pe care-l au
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Aproape fiecare gospodină are în cămară alimente, cultivate în grădină, pe care le poate folosi ca antibiotice naturale.

Sunt câteva alimente care au și gust bun, dar care au un efect de întărire a sistemului imunitar și combat infecțiile bacteriene și virale acasă, potrivit DC MEDICAL.RO

Iată câteva dintre ele:

1. Usturoiul – din cele mai vechi timpuri a fost folosit ca aliment aromat și pentru remarcabilele sale proprietăți preventive și vindecătoare împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Este este un tratament eficient pentru candidoză, colită, infecții ale tractului urinar, bronșită și pneumonie.

2. Ceapa - conține antioxidanți care luptă împotriva inflamațiilor și bolile. Consumul de ceapă ajută la reducerea mucusului și a infecțiilor respiratorii. Studiile arată că substanțele nutritive din ceapa gătită sunt mai bine absorbite în organism.

3. Merișoare - sucul de merișor 100% neîndulcit este un antibiotic natural și un remediu popular la domiciliu pentru ameliorarea infecțiilor vezicii urinare.

4. Rădăcină de hrean – pe lângă aroma sa puternică, rădăcina de hrean este un puternic antioxidant și antibiotic care acționează pentru a reduce infecțiile și pentru a ameliora sinusurile și bolile respiratorii.

5. Mierea - are proprietăți antioxidante preventive și vindecătoare, antimicrobiene. Nu este doar antibacteriană, ci este un antiseptic natural. Data viitoare când veți avea o tăietură minoră, aplicați puțină miere. Mierea este o sursă naturală de Quercetin - care a fost găsită în studii că reduce inflamația, arată farmersalmanac.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel