Data publicării:

5.000 de terapii în cercetare și dezvoltare. 3.000 sunt pentru cancer

Autor: Covrig Roxana | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Ultminul raport al PhRMA- Industria Americană de Cercetare şi Producţie de Medicamente- este unul îmbucurător mai ales pentru bolnavii de cancer din toată lumea. Publicat în ianuarie 2013, raportul arată că sunt peste 5.000 de terapii noi aflate în diferite stadii ale dezvoltării. Dintre ele 3.000 sunt destinate bolnavilor de cancer.

De asemenea, 750 de terapii sunt pentru tratarea infecțiilor, 610 pentru domeniul neurologiei și 450 pentru bolile cardiovasculare. Vasile Barbu, președintele ANPP, amintește, însă, că descoperirea tratamentului este doar primul pas, în timp ce accesul la tratamentul care îți poate salva viața este cel mai important. În România, sunt 80 de terapii noi. 

,,Raportul PhRMA aduce veşti bune pentru pacienţi, pentru că 5,000 de terapii inovatoare înseamnă noi speranţe pentru aceştia, noi şanse în lupta cu boala care le ameninţă viaţa. Dar cu toţii ştim că descoperirea tratamentului este doar primul pas. Cel de-al doilea pas şi poate cel mai important este accesul la tratamentul ce de multe ori le poate salva viața.”, a declarat Vasile Barbu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale de Protecţie a Pacienţilor (ANPP), potrivit unui raport trimis DC News.
Speranța de viață- în statistici
 
,,Astăzi, oamenii trăiesc cu 30 de ani mai mult decât acum 100 de ani, pacienţii cu boli cronice precum astmul sau diabetul au în prezent o calitate mult mai bună a vieţii decât în trecut, iar cancerul, bolile cardiovasculare sau cele infecţioase precum HIV-ul sunt cauza a mult mai puţine decese astăzi decât acum 100 de ani. Spre exemplu, rate de supravieţuire a pacientelor diagnosticate cu cancer la sân în anul 2002 era cu 14% mai mare decât în 1970, iar speranţa de viaţă a bolnavilor diagnosticaţi cu HIV a ajuns astăzi la 50 de ani.”, a adăugat Dan Zaharescu, Director Executiv Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
80 de terapii în România

În România, se află în prezent peste 80 de terapii noi care urmează să fie supuse unui proces de evaluare în urmă căruia se va decide dacă vor fi introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite. Ultima actualizare a listei medicamentelor compensate a avut loc în anul 2008 când au fost introduse molecule ce se aflau în aşteptare încă din anul 2007.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel