5.000 de chinezi au fost obligați să intre în carantină din cauza unui bărbat care a încălcat izolarea la domiciliu
Un bărbat din China este cercetat penal, după ce a încălcat izolarea la domiciliu și a obligat statul să trimită alți 5.000 de oameni în izolare la domiciliu.
Un bărbat din Beijing este cercetat penal după ce a încălcat izolarea obligatorie la domiciliu, ceea ce a determinat autoritățile să-i trimită cei peste 5.000 de vecini ai acestuia în carantină. Acțiunile bărbatului, care ulterior a fost testat pozitiv, au loc în momentul în care capitala Chinei și Shanghai încep să reducă restricțiile.
Luni, oficialii au declarat că bărbatului, în vârstă de 40 de ani, i s-a spus să se izoleze acasă după ce a intrat într-o piață comercială considerată o zonă de risc, pe 23 mai. Aceștia au susținut că în perioada sa de izolare „a ieșit de multe ori în comunitate, riscând răspândirea epidemiei”, înainte ca el și soția sa să fie testați pozitiv, cinci zile mai târziu. Drept răspuns, autoritățile au ordonat ca 258 de persoane care locuiau în clădirea sa să meargă la centrul guvernamental de carantină, iar celor peste 5.000 de persoane care locuiau în comunitatea rezidențială să stea acasă.
China a impus restricții dure populației sale, în timp ce lucrează pentru a elimina focarele variantei foarte transmisibile Omicron a Covid-19. Politica zero-Covid a Chinei a fost criticată pentru impactul negativ semnificativ asupra economiei și asupra oamenilor, în special în Shanghai, dar liderul țării, Xi Jinping, și-a dublat cerințele ca aceasta să continue.
Măsurile stricte au stârnit frustrare și epuizare pe scară largă în rândul rezidenților, dar cu numărul cazurilor raportate în scădere și restricțiile care au început să se uşureze, în mediul online oamenii au reacţionat cu furie la acţiunile bărbatului din Beijing.
„Ce face omul ăsta? El nu vrea să pună capăt epidemiei de la Beijing? Trebuie să iasă și să facă rău oamenilor când situația este aproape stabilă?” a spus un comentator.
Duminică, autoritățile au raportat 122 de noi cazuri comunitare în întreaga țară și 102 cazuri asimptomatice. În Beijing, au fost raportate duminică doar 12 cazuri transmise la nivel local, iar bibliotecile, muzeele, teatrele și sălile de sport au fost lăsate să se redeschidă în zone în care nu existase niciun caz în ultimele 7 zile.
Autoritățile de la Beijing au încercat să evite o blocare în masă, dar au impus în schimb restricții de călătorie, au impus munca de acasă în unele cartiere, au închis locurile publice și au efectuat blocări direcționate ale clădirilor și zonelor individuale, conform The Guardian.
SUA, Japonia, India și Australia lansează un plan de supraveghere maritimă „anti-China“
Angajându-se că vor oferi „beneficii tangibile” națiunilor din regiunea Indo-Pacific, liderii Quad au lansat un plan de supraveghere maritimă despre care analiştii spun că este cea mai importantă mișcare a lor de până acum pentru a contracara China.
Quad nu a oferit detalii despre inițiativă, dar un oficial american a declarat sub anonimat pentru ziarul britanic Financial Times că grupul intenționează să finanțeze servicii comerciale de urmărire prin satelit pentru a furniza informații maritime gratuite națiunilor din Indo-Pacific.
Prin monitorizarea frecvențelor radio și a semnalelor radar, inițiativa va ajuta, de asemenea, țările să urmărească ambarcațiunile chiar și atunci când încearcă să evite detectarea prin oprirea transponderelor, cunoscute sub numele de Sisteme Informaționale Automatice (AIS). Aceste informații vor fi apoi partajate printr-o rețea existentă de centre regionale de supraveghere cu sediul în India, Singapore, Vanuatu și Insulele Solomon (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News