Data publicării:

Fenechiu, martor, ar fi băgat doi polițiști la pușcărie

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
relu fenechiu
relu fenechiu

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, martor într-un dosar de corupție a unui lot de 14 polițiști de la Rutieră, a reușit prim mărturia de la proces să condamne doi polițiști de la Rutieră. Relu Fenechiu fusese înregistrat de aparatele radar cu 200 km/oră, acesta fiind iertat ulterior de către agenții de poliție. În fața procurorilor, Fenechiu a recunoscut fapta, declarația sa fiind una dintre probele de bază care au dus la condamnarea celor doi agenți.

Relu Fenechiu a intrat din nou în atenția presei în urma unui proces în care 14 polițiști de la Serviciul Poliţiei Rutiere Iaşi au fost condamnaţi zilele trecute  la închisoare cu executare,decizia nefiind definitivă.

În acest caz, este vorba de doi agenţi de la Poliţia Rutieră care n-au avut curajul să-l amendeze în trafic pe Relu Fenechiu atunci când acesta a fost surprins de aparatul radar circulând cu o viteză de 200 km/h, la data de 30 octombrie 2008, în localitatea ieşeană Leţcani. Fenechiu mergea de la Iaşi către Bucureşti la volanul unui bolid BMW X6, maşina lui preferată.

Iată discuția dintre agentul de poliţie Vănel Carp și colegul său Răzvan Ioan Marciuccei:

Vănel Carp: Ai trecut pe lângă mine.

Răzvan Ioan Marciuc: Unde erai, la Leţcani?

V.C.: Ne-am intersectat, pe după bariera de aici.

R. I. M.: Tu n-ai văzut ce făcea ăla cu BMW-ul? Era Fenechiu la volan. Ai văzut BMW-ul?

V. C. : Nu.

R. I. M.: Era un BMW seria 6 şi era Fenechiu la volan, care mergea cu 200 la oră. Să-mi bag p... în gura lui.

V. C.: Şi-ai oprit?

R. I. M.: L-am oprit, da’ i-am dat drumu’, du-te-n... Ce să-i fac?

Procurorii au extins cercetările şi au descoperit şi alţi poliţişti de la Rutieră care favorizau şoferii în trafic, iar numărul polițiștilor anchetați inițial a fost de 54. Mare parte dintre aceştia a primit scoatere de sub urmărire penală, fiind trimişi în judecată doar 14 agenţi, scrie ziaruldeiasi.ro.

La instanţa de judecată, deputatul ieşean a declarat că: "Nu puteam să circul cu 200 km/h, pentru că în Romănia nu se circulă cu o asemenea viteză! Nu există drumuri pentru 200 kilometri pe oră. Nu ţin minte să fi fost oprit de nimeni în trafic", a declarat Fenechiu în momentul în care a fost audiat în faţa judecătorilor.

În urma procesului care durează din 2009, Tribunalul Iaşi a dat prima sentinţă în controversatul dosar „Rutiera“.  Agenţii inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare pe capete, 11 dintre aceştia primind pedepse cu executare iar 3 cu suspendare. Pedepsele cu executare variază între trei şi patru ani, cele mai mari fiind primite de Vănel Carp şi Ioan Răzvan Marciuc. O pedeapsă mare a primit şi agentul Marius Dănuţ Melniciuc (3 ani şi 10 luni) în timp ce restul poliţiştilor, Lucian Munteanu, Iulian Lazăr, Bebi Constantin Manole, Cristian Ciubotaru, Constantin Bulancea, Cătălin Harnagea, Petrişor Daniel Lupu şi Gelu Captalan au primit între 3 şi 3 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie. Condamnări cu suspendare au primit George Bîrsariuc, Marius Martin şi Cristian Dan Grecu - toţi câte trei ani, pe un termen de încercare de cinci ani.

În schimb, la instanţa de judecată, deputatul ieşean şi-a schimbat declaraţia: "Nu puteam să circul cu 200 km/h, pentru că în Romănia nu se circulă cu o asemenea viteză! Nu există drumuri pentru 200 kilometri pe oră. Nu ţin minte să fi fost oprit de nimeni în trafic", a declarat Fenechiu în momentul în care a fost audiat în faţa judecătorilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel