36 de pasageri răniți într-un zbor spre Hawaii
Data publicării:
Autor: Caraman Georgiana
WhatsApp
Fotografie de la Wayne Jackson, pexels
Fotografie de la Wayne Jackson, pexels
36 de pasageri au fost răniți într-un zbor spre Hawaii din cauza turbulențelor foarte puternice, 11 dintre aceștia ajungând la spital. Printre persoanele rănite se află și un copil de 14 luni.

Unii dintre pasageri s-au ales cu răni grave la cap, tăieturi sau chiar și-au pierdut cunoștința.

În aeronava care a aterizat de urgență în Honolulu, se aflau 278 de pasageri și 10 membri ai echipajului, conform Antena 3 CNN.

Jon Snook, directorul de operațiuni al companiei aeriene Hawaiian Airlines din Phoenix, Arizona, a declarat că nu a mai experimentat „un incident de această natură în istoria recentă”.

„Suntem, de asemenea, foarte fericiți și ne simțim norocoși că nu au existat decese sau alte răni grave. Și avem, de asemenea, foarte multe speranțe că toți vor avea o recuperare completă”, a spus Jim Ireland, directorul Serviciilor Medicale de Urgență din Honolulu.

„A zburat în sus și a lovit tavanul”, a spus Reyes, una dintre pasagerele zborului pentru Hawaii News Now. Aceasta a declarat că mama ei abia se așezase și nu a mai apucat să-și pună centura de siguranță.

Thomas Vaughan, un meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie din Honolulu, a declarat că a existat un aviz meteo pentru furtuni care a inclus și calea de zbor a avionului. Compania aeriană era conștientă de prognoza meteo și de condițiile instabile de aer și vreme, dar nu a avertizat că zona de aer în care s-a produs turbulența „era în vreun fel periculoasă”, a spus Snook.

Airbus A330-200 și-a început coborârea imediat după turbulențe, iar echipajul a declarat stare de urgență din cauza numărului de răniți la bord, a mai completat acesta.

Controlorii de trafic aerian au acordat zborului prioritate aterizării, conform Digi24.

Peste 50 de persoane sunt rănite anual în SUA din cauza faptului că nu poartă centura de siguranță în timpul zborului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel