Icoană făcătoare de minuni, cu trei ochi și două guri, unică în România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
icoana
icoana

Închisă de comuniști în 1959 și redeschisă în aprilie, 1995,  Mănăstirea Giurgeni din Eparhia Roman, deține astăzi un obiect unic în România: o icoană făcătoare de minuni, care o înfățișează pe Maica Domnului cu trei ochi și două guri.

Icoana este punctul de atracție al mănăstării, iar povestea ei a făcut înconjurul întregii țări. În 1995, după ce a asistat aici la o slujbă, un copil mut din naștere a rostit primele cuvinte, cerându-i mamei să îl ia în brațe și să-l ridice până la icoană pentru a o săruta. De atunci, oameni din capătul celălalt al României bat drumul până aici să ceară ajutor.

 Icoana din argint se află chiar în fața altarului și a fost dăruită mănăstirii la data de 6 august 1831. Ea o înfățișează pe Maica Domnului având trei ochi și două guri, însă nu a fost dintotdeauna așa. Se spune că cel de-al treilea ochi și cea de-a doua gură au apărut peste noapte, prin voie dumnezeiască, pe icoana deja pictată, scrie ziarulderoman.ro.

 Mănăstirea, cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”, a fost desființată de comuniști în 1959, iar călugării au plecat la alte mănăstiri. Casele maicilor au rămas în paragină. Mănăstirea Giurgeni s-a redeschis în aprilie 1995, la cererea credinicoșilor, iar părintele Antonie Jeflea a fost trimis ca preot slujitor. Chiar din anul sosirii la mănăstire, părintele Antonie a început lucrările de restaurare și reconstrucție a mănăstirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel