30 aprilie, zi liberă. Viorica Dăncilă a făcut anunțul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, în ședința de Guvern, că ziua de  30 aprilie va fi declarată zi liberă pentru bugetari.

Așadar, premierul Viorica Dăncilă a anunțat oficial, joi, că ziua de 30 aprilie va fi zi liberă pentru angajații la stat.

Premierul României a motivat decizia prin faptul că 30 aprilie cade într-o zi de luni și este normal să se facă o legătură între weekend și ziua de 1 mai.

Declarații

"Guvernul va stabili astăzi ca data de 30 aprilie 2018 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare, conform Codului Muncii. Prevederile actului normativ de astăzi nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, iar pentru a recupera ziua de 30 aprilie, instituțiile publice vor opta fie pentru desfășurarea activității în regim normal de lucru, sâmbătă, 5 mai, fie pentru prelungirea timpului de lucru până la data de 11 mai, conform unei planificări stabilite”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.   

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel