3 beneficii ale consumului de apă cu lămâie dimineaţa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Apa călduţă cu zeamă de lămâie consumată pe stomacul gol, dimineaţa, la trezire este un ritual cu numeroase beneficii pentru sănătate. Nu numai că hidratează corpul după o noapte lungă, ci stimulează şi metabolismul, astfel că vei arde mai multe grăsimi pe parcursul zilei.

1. Îmbunătățește digestia

Potrivit specialiştilor, zeama de lămâie are o structură similară cu sucurile gastroce şi ajută la o eliminare eficientă a toxinelor care se adună în tractul digestiv. Astfel că dacă vei consuma constant un pahar cu apă călduţă şi zeamă de lămâie poţi să scapi de indigestie, arsuri stomacale şi stări de balonare.

Pe lângă aceste efecte, apa cu lămâie te ajută să mergi la baie dimineaţa, hidratează colonul, stimulează producţia bilei şi previne constipaţia. Numai beneficii pentru digestia ta, aşa că este momentul să introduci acest ritual în fiecare dimineaţă. 

2. Stimulează sistemul imunitar

Deoarece are un conţinut ridicat de vitamina C, zeama de lămâie are un efect puternic asupra sistemului imunitar, protejând corpul de răceli, infecţii şi astenie. Pentru un sistem imunitar puternic, corpul are nevoie şi de fier, iar consumând zilnic apă cu lămâie vei favoriza o absorbţie eficientă a acestui mineral esenţial din alimentele pe care le consumi pe parcursul zilei. 

3. Menține elasticitatea pielii

Lămâile sunt o sursă bună de antioxidanţi care au rolul de a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii. Datorită conţinutului bogat în vitamina C şi antioxidanţi, lămâile previn formarea ridurilor şi conferă un aspect luminos tenului, scrie eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel