25 de percheziții în județul Bistrița-Năsăud, miercuri dimineață
25 de percheziții se desfășoară în această dimineață, în județul Bistrița-Năsăud, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.
În această dimineață, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, efectuează 25 de percheziții, în județul Bistrița-Năsăud, la sediile unor operatori economici, sediul unui ocol silvic și locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals, transmite IGPR, citând IPJ Bistrița-Năsăud.
"Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Ordine Publică și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
La percheziții participă și polițiști și luptători de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud, Mureș, Maramureș, Suceava, Alba, Hunedoara, Cluj, Covasna, Sălaj, Bihor, Sibiu și Satu-Mare, precum și reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud și ai Gărzii Forestiere Cluj.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.", mai arată comunicatul.
VEZI ȘI: 14 percheziţii şi 8 reţineri într-un dosar de trafic de droguri
La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării şi a introducerii în ţară. 8 persoane au fost reţinute.
Din cercetări a rezultat că bănuiţii ar fi abordat diferite modalităţi de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor cât şi outdoor, fie la importul din afara ţării, iar, ulterior, drogurile astfel obţinute le-ar fi oferit spre vânzare.
De asemenea, o parte din persoanele cercetate ar fi alimentat pieţele de cannabis din Iaşi şi din alte judeţe limitrofe, de mai mult timp, realizând profituri substanţiale. (Citește mai mult AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News