Antonescu, atac la Meleșcanu pentru poziția SIE din timpul referendumului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin melescanu
crin melescanu

Președintele PNL, Crin Antonescu, nu l-a iertat pe fostul coleg de partid, Teodor Meleșcanu, șeful Serviciului de Informații Externe, pentru poziția acestuia din perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Invitat la emisiunea "După 20 de ani", Antonescu a declarat că fostul său coleg de partid avea  datoria de a informa corect partenerii internaţionali, contrazicând astfel declaraţiile liderilor PDL şi ale lui Traian Băsescu referitoare la lovitura de stat.

"Atunci când cineva delirează, - Monica Macovei sau Traian Băsescu, unul la Parlamentul European, altul la garaj -, şi începe să vorbească despre lovitură de stat, atunci nu cred că este o acţiune de PR, ci de datoria unui serviciu în slujba naţiunii. Trebuia să spună că nu, nu este nicio lovitură de stat. Când se vorbeşte despre absurditatea că noi lideri de la Bucureşti abandonează, schimbă orientarea de politică externă a României, angajamentele cu NATO, cu UE şi că au devenit brusc pro-ruşi şi că sunt cu Moscova, atunci e de datoria serviciilor de informaţii să spună nu, asta e o prostie", a spus Antonescu în cadrul emisiunii "După 20 de ani", și reluată de gandul.info.

 Declarația lui Antonescu vine  în contextul în care Teodor Meleşcanu a declarat că SIE "nu este o agenţie de PR" şi că nu i s-a cerut nimic în perioada referendumului din 29 iulie.

 La rândul său, Crin Antonescu a afirmat că nu i-a cerut nimic şefului SIE şi mai mult, că nu are nimic personal cu acesta. A mai spus că datoria serviciilor de informaţii ar trebui să se menţină "în atribuţiile constituţionale".

 "Este o trivialitate. Să spui că SIE nu e agenţie de PR este un răspuns frivol pentru cineva care conduce un serviciu a naţiunii române. Domnul Meleşcanu pare a nu avea o relaţie foarte bună cu noi, de vreme ce crede că noi nu ştim un lucru pe care îl ştie orice om din orice fund de sat din România. Cine i-a cerut servicii de PR domnului Meleşcanu? Încercarea de a informa nu cred că era o acţiune de PR, ci o acţiune de informare. Eu dacă am cerut ceva, a fost ca cel puţin pe timpul referendumului, cât era responsabilitatea mea ca interimar, să stea în atribuţiile strict constituţionale, să nu se intervină în niciun fel în dezbateri", a mai spus Antonescu la "După 20 de ani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel