24 Ianuarie 2022 la Tulcea. Concert Paula Seling urmat de un foc spectaculos de artificii / galerie foto
Concertul Paulei Seling și spectacolul pirotehnic oferite de Consiliul Județean Tulcea au încheiat seria evenimentelor organizate în centrul municipiului Tulcea cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.
Luni, începând cu ora 14.30, în Piața Civică din municipiul Tulcea sute de persoane au participat la spectacolul organizat de Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Folcloric Profesionist „Baladele Deltei“ cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.
După ce au urcat pe scenă ansambluri locale („Baladele Deltei”, „Danubius”, „Dorulețul”), dar și artiști precum Andreea Haisan, Paul Ananie sau Gelu Voicu, apreciata interpretă Paula Seling a animat atmosfera din Piața Civică, interpretând piese celebre precum „La radio se-anunță ploi“ sau „Ploaie în luna lui marte“. Concertul s-a încheiat cu „Hora Unirii“, interpretată de aceeași îndrăgită artistă, spre încântarea spectatorilor tulceni.
Spre seară, în închiderea evenimentului, tulcenii aflați în centrul municipiului au avut parte de spectaculoase focuri de artificii, oferite de Consiliul Județean Tulcea.
24 Ianuarie 1959, primul pas în crearea României Mari
Ziua de 24 Ianuarie, cunoscută în istorie spre „Mica Unire“, reprezintă un prim pas în crearea României Mari: alături de momentul 14 noiembrie, revenirea Dobrogei la Patria Mamă și de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Unirea Principatelor Române rămâne un reper al construcției României.
Amintim, în acest sens, faptul că începând cu ora 10.00, în Piața Civică din municipiul Tulcea a avut loc un ceremonial militar și religios organizat de Instituția Prefectului Tulcea și Garnizoana Tulcea în amintirea momentului istoric 24 ianuarie 1859.
„În urmă cu 163 de ani, românii au făcut un pas important în devenirea României moderne, prin alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza atât în Moldova (la data de 5 ianuarie), cât și în Țara Românească (la data de 24 ianuarie). Se configura, încă din 1859, posibilitatea înfăptuirii unui ideal străvechi al neamului românesc, acela al unității și independenței naționale. Unirea Principatelor Române, respectiv de alipirea Dobrogei (în urma Războiului de Independență) au fost elementele premergătoare celui mai relevant moment istoric din construcția României moderne: 1 decembrie 1918, Marea Unire“, a transmis, în cadrul evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.
Tot luni, începând cu ora 13.00, vicepreședintele CJ Tulcea, Mihai Huleni, a participat la ceremonia festivă de oferire a diplomelor, certificatelor și medaliilor emise de Șeful Statului Major al Apărării, General – locotenent Daniel Petrescu, și de Casa Regală a României voluntarilor militari și civili care au luat parte, în anul 2021, la cea de-a opta ediție a Ștafetei Veteranilor, organizată de Invictus România, eveniment organizat de Primăria Municipiului Tulcea. Sunt profund impresionat de ceea ce se întâmplă în cadrul Invictus România și sunt mândru de faptul că Tulcea a fost parte din acest proiect! Astăzi, 24 ianuarie, în zi de mare sărbătoare pentru istoria neamului românesc, vreau să vă spun că România toată este Invictus, că noi toți suntem Invictus. Sper din totul sufletul ca un număr cât mai mare de tulceni să fie parte din această mișcare și îmi doresc ca pe viitor să ne vedem cât mai mulți în acest fenomen numit Invictus!“, a spus Mihai Huleni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News