200 de marinari pleacă de pe un portavion american după mai multe sinucideri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 mai 2022, 18:48
WhatsApp
Fotografie creată de Maël BALLAND, de la Pexels
Fotografie creată de Maël BALLAND, de la Pexels
Mai multe sinucideri la bordul portavionului american USS George Washington i-au speriat pe cei peste 200 de marinari încă prezenţi. 

Peste 200 de marinari se mută de pe portavionul USS George Washington după mai multe decese prin sinucidere în rândul echipajului, dintre care trei în mai puțin de o săptămână în aprilie, anunță Marina americană, potrivit CNN. Marinarii se mută într-o unitate locală, în timp ce portavionul cu propulsie nucleară continuă să treacă printr-un proces de realimentare și revizie la un șantier naval din Virginia. În ultimele 12 luni, șapte membri ai echipajului au murit, dintre care patru prin sinucidere, ceea ce a determinat Marina să deschidă o anchetă.

Comandantul portavionului, căpitanul Brent Gaut, a luat decizia de a permite marinarilor care locuiesc la bordul navei să se mute în alte locuințe, potrivit unui comunicat al Naval Air Force Atlantic. În prima zi a mutării, care a început luni, peste 200 de marinari au părăsit portavionul și s-au mutat într-o unitate navală din apropiere.

Cât va ţine mutarea

„Planul de mutare va continua până când toți marinarii care doresc să se mute în afara navei vor face acest lucru", se arată în declarație.

Deși portavionul nu mai dispune de întregul său efectiv de aproximativ 5.000 de marinari, nava are între 2.000 și 3.000 de marinari care rămân la bord în timpul procesului de revizie.

Comandamentul navei încearcă să-i identifice pe marinarii care ar putea „să beneficieze și să dorească serviciile de sprijin și programele de moralitate, bunăstare și recreere (MWR)" care sunt disponibile în unitățile locale.

Se cer asigurări pentru siguranţa echipajului

Decesele de la bordul portavionului au determinat-o pe Elaine Luria, un veteran al Marinei, să scrie o scrisoare șefului operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, cerând măsuri imediate pentru a asigura siguranța echipajului.

„Fiecare dintre aceste decese este o tragedie, iar numărul de incidente în cadrul unui singur comandament, care include până la patru marinari care și-au luat viața, ridică îngrijorări semnificative care necesită o anchetă imediată și riguroasă", a scris Luria săptămâna trecută, menționând că a primit plângeri privind calitatea vieții la bordul navei, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?