200.000 de sticle de agheasmă, pregătite pentru slujba de Bobotează de la Constanța
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sticlele au fost pregătite de către Arhiepiscopie pentru slujba din Ajunul Bobotezei.

Aproximativ 200.000 de sticle vor fi umplute cu agheasmă și distribuite enoriașilor, în cadrul slujbei religioase din Ajunul Bobotezei, care va avea loc în Constanța, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Petru și Pavel", conform Agerpres.

Luni, în ziua de Bobotează, după slujba de sfințire a apelor, care se va desfășura pe faleza Cazinoului, agheasma va fi oferită credincioșilor. Acesta va fi atât îmbuteliată, cât și direct din butoaiele trase de boi și măgari, pe străzile Municipiului Constanța.

„Anul acesta avem tot circa 200.000 de sticle, pe care le pregătim, le etichetăm, le vom umple duminică. Am comandat mai multe butoaie, încă șapte butoaie de 5 tone, ca să putem să ne încadrăm în timp. Acum timpul de umplere (n.r. - a sticlelor) este mai scurt, deoarece, fiind duminică, nu mai slujim de la 5.30, ci de la ora 7.00, dar avem nădejde că avem posibilitatea să umplem concomitent circa 200 de sticle, deci timpul se scurtează pentru că avem mai multe butoaie mari, unde avem la fiecare câte opt robineți. (...) Avem şi anul acesta pregătite carele de boi, de măgari, voi merge iarăși cu o șaretă printre, ca să mă încadrez, şi timpul cred că ne va fi favorabil", a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel