20 de morți intoxicați cu băutură contrafăcută. Unde s-a întâmplat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
20 de oameni au murit după ce au consumat băutură contrafăcută.

Autoritățile din Costa Rica sunt în alertă. În total, 20 de persoane au murit în ultimele zile după ce au consumat băuturi care conţineau alcool metilic (metanol), a informat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, transmite Agerpres, citând AFP. Primele intoxicații au fost înregistrate la începutul lunii octombrie în cartierul popular La Carpio, în zona de vest a capitalei San Jose.

Ministerul Sănătăţii a precizat într-un comunicat că în diferite regiuni ale ţării s-au înregistrat 52 de cazuri de intoxicaţie după consumul de alcool de trestie de zahăr, cunoscut sub numele de guaro. Autorităţile medicale au emis joi o alertă sanitară pentru guaro marca Fiesta Blanca, suspectat că ar conţine metanol.

Ministerul Sănătăţii şi poliţia au inspectat 49 de magazine pentru a preleva eşantioane de guaro şi a le analizelor de laborator. Joi şi vineri, poliţia a confiscat peste 14.000 de sticle din localuri ale firmei de distribuţie Guaro Fiesta Blanca, potrivit comunicatului. Metanolul este un lichid incolor, inflamabil şi toxic, derivat din metan. Ingestia sau contactul cu această substanţă poate duce la orbire şi la deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel