20 de minibuze noi pentru transportul public în Galați
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Municipalitatea gălăţeană va achiziţiona 20 de minibuze noi pentru transportul public de persoane, valoarea totală a investiţiei depăşind şase milioane de lei, a declarat, luni, primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit acestuia, este vorba despre minibuze moderne, Euro 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Minibuzele vor avea şi instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

În preţul achiziţiei de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze, pe lângă vehicule mai sunt incluse panouri indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu cinci camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS.

"Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport", a declarat Pucheanu.

Primul vehicul va fi livrat la jumătatea lunii octombrie pentru o perioadă de testare de două săptămâni urmând ca, ulterior, să fie livrate şi celelalte 19 unităţi până la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Edilul a precizat că demersurile primăriei pentru creşterea confortului călătorilor pentru un transport civilizat vor continua.

"După ce au fost achiziţionate cele 17 troleibuze noi, în valoare de peste 31,5 milioane lei, pentru prima dată, Galaţiul va avea şi 18 tramvaie moderne, zece care vor fi achiziţionate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, iar opt de către primărie. De asemenea, societatea de transport Transurb, sprijinită de actuala administraţie, achiziţionează 40 de autobuze noi. În plus, Primăria Galaţi are în plan şi achiziţia a 50 de autobuze electrice hibrid", a mai spus Pucheanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel