Data publicării:

20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie. Ioana Constantin (PMP): 'Lupta pentru libertate se duce în fiecare zi'

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Ioana Constantin
Foto: Facebook Ioana Constantin

În contextul comemorării atentatelor din 11 septembrie 2001, Ioana Constantin a transmis un mesaj de solidaritate. 

'Au trecut 2 decenii de la atentatul terorist care a zguduit America și întreaga lume. A rămas adânc în memoria tuturor.', așa începe mesajul transmis de Ioana Constantin, astăzi.

Ioana Constantin (PMP) a amintit și de situația actuală din Afganistan, atrăgând atenția asupra faptului că 'lupta pentru liberate, pentru umanitate și pentru a proteja vieți inocente' este extrem de fragilă. 

'Privim, la 20 de ani distanță, imaginile din Afganistan și înțelegem și acum, ca și în 2001, cât de fragilă e lupta pentru libertate, pentru umanitate, pentru a proteja vieți inocente. 11 Septembrie a fost momentul în care oameni simpli, jurnaliști, militari, politicieni au înțeles că lumea se va schimba fundamental.', a continuat ea.

'Peste 3.000 de oameni și-au pierdut viața atunci. Și lumea s-a schimbat. America și NATO au concentrat toate eforturile pentru combaterea terorismului și protejarea valorilor democratice, până la urmă, pentru umanitate și împotriva barbariei.

Ani buni, Europa a fost la rândul ei teren pentru sfâșietoare atentate teroriste care au distrus vieți și au lovit în repere pentru creștini.

Lupta pentru libertate se duce în fiecare zi! România este parte din NATO, iar în acest parteneriat avem garanția securității si prosperității noastre. Garanția libertății. Alături de SUA, suntem puternici! Iar America se va ridica mereu, indiferent de conducătorii ei, mai puternică!', a mai scris Ioana Constantin pe Facebook. 

Atacurile teroriste din 9/11 

 

Statele Unite ale Americii comemorează sâmbătă atentatele jihadiste de la 11 septembrie 2001 în jurul unui preşedinte, Joe Biden, fragilizat de sfârşitul haotic al războiului din Afganistan, declanşat în urmă cu două decenii ca represalii la aceste atacuri ale Al-Qaida care au bulversat începutul de secolul al XXI-lea, notează France Presse într-un comentariu transmis vineri, potrivit Agerpres. 

O comemorare în care durerea, emoţia supravieţuitorilor, a familiilor victimelor şi a martorilor rămân extrem de vii. Dar, în spaţiul a două decenii şi al unei generaţii, acest cataclism aparţine de acum şi Istoriei, iar tinerii americani din 2021 nu au uneori decât o conştiinţă parţială a lui, relevă experţi.

Circa 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puţin prezente în conştiinţa publică, la 20 ani de la producerea lor.

La 11 septembrie 2001, la ora locală 8.46 (15.45 - ora României), un avion de pasageri B-767 al companiei American Airlines (zbor 11) loveşte unul dintre turnurile gemene de 110 etaje al complexului World Trade Center din New York (Turnul de Nord), toate persoanele aflate la bord murind pe loc, amintește sursa citată.

În aceeaşi zi, la ora 9.03, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines (zbor 175), loveşte cel de-al doilea turn - Turnul de Sud, provocând moartea tuturor pasagerilor de la bord.

Un al treilea avion (zborul 77) se prăbuşeşte în Pentagon la ora locală 9.37, toţi pasagerii de la bord fiind ucişi instantaneu, alături de personalul civil şi militar din clădire, mai scriu sursele citate.

La ora 10.03, în apropiere de Shanksville, Pennsylvania, 40 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul zborului 93 al United Airlines au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel