20.000 lei daune morale pentru profesoara bătută cu o țeavă de un elev
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Wokandapix de la Pixabay
Imagine de Wokandapix de la Pixabay
Profesoara bătută cu o țeavă de un elev a câștigat în instanță 20.000 lei daune morale, dar părinții refuză să-i plătească.

Profesoara din Todirești, bătută de un elev cu o țeavă de pexal, în iarna anului 2016, a primit daune morale în instanță de 20.000 lei. Totodată, Tribunalul Vaslui i-a obligat pe părinții elevului să-i plătească cheltuieli de judecată în valoare de 319 lei.

Părinții elevului au contestat decizia, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel din Iași. Primul termen se va judeca pe 9 iunie.

Profesoara a spus în fața instanței că părinții nu au luat niciun fel de măsuri și nici nu s-au prezentat la ședințe, de-a lungul timpului, în ciuda numeroaselor referate disciplinare ale fiului lor, realizate de cadrele didactice și a plângerilor celorlalți copii din școală, amenințați și insultați.

„Față de cele reținute, instanța apreciază că apelanții nu și-au îndeplinit în mod corespunzător îndatoririle părintești, fapta fiind o urmare a acestei lipse de implicare a apelanților în educarea minorului. (…) Lipsa de implicare în educarea minorului, dezinteresul manifestat față de comportamentul acestuia la școală, justificarea atitudinii antisociale în temeiul unor susțineri ce nu au fost dovedite, toate conduc spre concluzia că fapta minorului este urmare a unor carențe în educarea acestuia”, se arată în sentința Tribunalului Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

“M-a agresat pentru că nu a fost mulțumit de nota 5, primită la teză”

Profesoara Anca A. a fost atacată de elevul de clasa a VI-a pe 16 decembrie 2016, când se îndrepta spre casă. Băiatul a lovit-o de mai multe ori cu o teavă de pexal peste picioare și peste spate, după ce profesoara i-a dat nota 5 la teză.

Copilul, în vârstă de 12 ani la acea vreme, s-a oprit din a-și agresa profesoara când un părinte care voia să-și ia fetița de la școală a intervenit. 

“Este normal să te sperii când ești lovit prin spate și nu stii ce te lovește. Când m-am întors, l-am recunoscut. Nu m-a amenințat niciodată direct, dar copiii mi-au sugerat că mă va bate. De fapt, s-a lăudat elevilor că îi va bate si pe colegii mei profesori, nu doar pe mine. M-a agresat pentru că nu a fost multumit de nota pe care i-am pus-o la teză, 5. I-am explicat de ce a luat nota aceasta, i-am adunat punctajul, iar el a rupt teza în fața mea, după care nu a mai vrut să vorbească. La scurt timp, a devenit foarte vesel, probabil pentru că își procurase arma. Sunt îngrozită pentru că eu predau după-amiază, termin programul la ora 18.00, mă gândesc ce mi se poate întâmpla de acum încolo. Poate vine mama sau tatăl, mai ales că în sat această familie este cunoscută ca fiind violentă”, povestea atunci profesoara, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel