Urmărește emisiunea live
2 semne care indică un IQ ridicat
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Luisella Planeta Leoni de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Luisella Planeta Leoni de la Pixabay
Anumite trăsături de personalitate și interesul pentru un domeniu sunt semne ale unui IQ ridicat, arată un studiu. 

Un studiu a constatat că pregătirea muzicală este un semn fascinant al IQ-ului ridicat.

Oamenii cu pregătire muzicală tind să aibă un coeficient de inteligență cu până la 10-15 puncte mai mare decât ceilalți. Se înțelege astfel că interesul pentru învățarea muzicii este legat de inteligența superioară, precum și de anumite trăsături de personalitate.

Copiii a căror deschidere spre noi experiențe este mai mare sunt mai susceptibili de a fi interesați de lecțiile de muzică. De obicei, oamenii care sunt deschiși către noi experiențe tind să aibă mai mult interes pentru frumusețe, idei noi și să fie mai curioși cu privire la lume.

IQ-ul superior este puternic legat de trăsătura de personalitate a deschiderii spre experiență.

Studiul a constatat că persoanele conștiincioase sunt, de asemenea, mai predispuse să-și păstreze interesul privind pregătirea lor muzicală, scrie Psyblog.

Cu toate acestea, studiul nu acceptă așa-numitul „efect Mozart” - ideea că ascultarea anumitor genuri muzicale poate face un om mai inteligent.

Profesorul Glenn Schellenberg a explicat că „tendința predominantă este că pregătirea muzicală determină îmbunătățiri ale inteligenței”, dar nu se poate deduce cauzalitatea doar pentru că cei cu instruire muzicală au un coeficient intelectual mai mare decât copiii care nu au avut pregătire muzicală.

Detalii despre studiu

Studiul a inclus 167 de copii de 12 ani și 118 tineri care au fost întrebați despre pregătirea lor muzicală și li s-au făcut teste de inteligență.

Rezultatele au arătat că a avea un coeficient de inteligență mai mare era legat de a lua lecții de muzică, dar trăsăturile de personalitate au avut un rol important în menținerea acestuia.

Studiu: Calitatea pe care o au oamenii cu IQ ridicat

A fi drăguț cu ceilalți este un semn că IQ-ul tău este ridicat, arată cercetările. Oamenii foarte inteligenți cooperează mai bine și sunt mai generoși față de ceilalți. Studiul citat de Psyblog a arătat că oamenii inteligenți sunt de aproape trei ori mai generoși decât cei cu abilități cognitive mai scăzute.

Motivul poate fi că oamenii mai inteligenți sunt mai răbdători - o calitate care este esențială pentru cooperare. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel