14.700 de deţinuţi au votat la europarlamentare. Peste 13.000 - la referendum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Inchisoare, foto ilustrativ
Inchisoare, foto ilustrativ
Aproape 14.700 de deţinuţi au votat, duminică, la europarlamentare şi circa 13.000 la referendum, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). 

Potrivit unui comunicat al ANP, 14.696 de persoane private de libertate şi-au exercitat dreptul de vot la alegerile europarlamentare, iar 13.031 deţinuţi au votat la referendumul naţional. 

"Astăzi, (...) la nivelul unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, s-a desfăşurat procesul electoral privind alegerea membrilor din România în Parlamentul European, simultan cu referendumul naţional, prin exercitarea dreptului de vot de către persoanele private de libertate cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale şi care şi-au manifestat, în scris, intenţia de vot. Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice de natură să asigure desfăşurarea optimă a procesului de vot, unităţile subordonate au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral", precizează ANP. 

Potrivit situaţiei statistice estimative privind deţinuţii cu drept de vot şi cei care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota, transmisă de ANP vineri, numărul persoanelor private de libertate custodiate este de 20.403, iar al celor cu drept de vot - 17.960. Conform aceleiaşi surse, numărul deţinuţilor cu drept de vot care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile europarlamentare este de 15.652, iar al celor care au manifestat această intenţie referitor la referendum - 15.271. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel