12 motive pentru care să vizitezi Grecia măcar o dată în viaţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Grecia este una dintre destinaţiile preferate de turiştii români. Iată 12 motive pentru care merg românii în vacanţe acolo. 

1. Oamenii 

Ospitalitate ca în Grecia cu greu poate fi găsită în orice altă parte a lumii. Oamenii blânzi, mereu dispuşi să glumească, să vorbească, te vor cuceri instantaneu, scrie greece10best.com

2. Mâncarea 

Mâncarea din Grecia ar trebui să fie un motiv suficient pentru a vizita această ţară. Diversificată şi delicioasă, mâncarea din Grecia nu este scumpă. Şi nici puţină, pentru că grecii sunt recunoscuţi pentru porţiile generoase. Un lucru e clar. Nu te vei ridica niciodată flămând de la masă. 

3. Istoria

Civilizaţia modernă datorează multe lucruri grecilor antici. În Grecia, încă mai pot fi admirate o mulţime de vestigii şi situri în care acum câteva mii de ani trăiau eroii din Odiseea şi Iliada. 

4. Viaţa de noapte 

În timpul verii, Grecia le oferă turiştilor poate cea mai spectaculoasă viaţă de noapte din Europa, cu festivaluri şi evenimente muzicale, dar şi cu cluburi pe plajă, unde muzica se opreşte abia la răsărit. 

5. Plajele 

Plajele de nisip, pietricele sau chiar stâncoase sunt uşor de găsit în toată Grecia. Iar peisajele sunt spectaculoase. 

6. Ouzo 

Aceasta este cea mai faimoasă băutură a Greciei, care oferă oricum o gamă largă de băuturi alcoolice. Dacă ajungeţi pe meleagurile elene, este musai să gustaţi. 

7. Măslinele şi uleiul de măsline 

Pe unele insule greceşti, găseşti măslini la tot pasul. Iar uleiul de măsline poate fi cumpărat direct de la producători locali, la preţuri mai mult decât rezonabile. Şi este complet diferit de cel din supermarket. 

8. Gyros 

Deşi mâncarea grecească a fost deja menţionată, Gyros-ul nu putea trece neobservat. Este unul dintre cele mai delicioase şi mai ieftine feluri de mâncare din Grecia. Şi poate fi cumpărat de oriunde! 

9. Vinul 

Assyrtiko, Retsina, Agiorgitiko, Vinsanto. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune vinuri greceşti, pe care trebuie să le încercaţi în excursie. 

10. Tzatziki 

Grecii sunt recunoscuţi pentru faptul că pun acest ingredient alături de aproape orice fel de mâncare. O combinaţie de iaurt, ulei de măsline şi castraveţi, tzatziki este delicios în orice mâncare. 

11. Brânza feta 

Delicioasă, cu zeci de feluri în care poate fi preparată, brânza feta este pentru unii motiv suficient pentru a vizita Grecia. 

12. Santorini 

Poate cea mai spectaculoasă locaţie din Grecia, Santorini este insula cea mai cunoscută de turişti. De la casele aşezate pe versanţi, la peisajele spectaculoase cu marea, Santorini atrage mii de vizitatori anual. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel