„Dacă ar fi un pericol, mi-aș lăsa copiii la Sulina?”. Mesaj pentru turiști înainte de minivacanța de Paște

Delta Dunării vine și în acest an în întâmpinarea turiștilor cu noi surprize.
Delta Dunării oferă mai mult decât relaxare, iar dacă ajungi în Sulina ești la o aruncătură de băț de plajă, cea mai sălbatică din țară, de canalele sălbatice unde poți observa niște ecosisteme unice în lume, de pădurea Letea și celebrii cai care o cutreieră, dar și de istoria și tradițiile din cel mai estic oraș al României. Despre specialitățile culinare ale deltei puse la dispoziție de Pensiunea Perla a dat mai multe detalii Dragoș Ioniță:
„Sulina este locul unde se întâlnește Dunărea cu marea. Ai deltă, ai istorie și tradiții, ai liniște și te poți bucura la maxim de natură. Noi ne lăudăm cu un produs al nostru, calcan la tavă, care ne iese foarte bine și sunt foarte, foarte mulți turiști care vin special pentru el. De asemenea, punem la dispoziția turiștilor tot ceea ce înseamnă bucătărie tradițional deltaică, de la saramură, la plachie și caras prăjit. Cu hamsia ne-am jucat puțin și am făcut un produs numit bruschete deltaice care au la bază rețeta de bruschete italienești.
Avem și jumări de pește, un produs pe care ne străduim să-l scoatem cât mai bine. Cred că anul ăsta o să-l avem în meniu. Suntem aproape gata. De Paști avem miel, drob, ciorbă de miel, plus produsele tradițional detalice, inclusiv storceagul și ciorba de pește. Avem multe surprize“, a spus Dragoș Ioniță, administratorul Pensiunii Perla din Sulina.
Foto: Raftu Mitică
Care sunt prețurile la Sulina, în 2025
Prețurile au mai crescut în Sulina în acest an, dar rămân decente atât în sezon, cât și în extrasezon, având în vedere că Delta Dunării este considerată o destinație de vacanță exclusivistă. Dragoș Ioniță a dat de asemenea asigurări că Sulina este un oraș sigur pentru turiști.
„Eu le-am spus tuturor turiștilor care se tem să vină la Sulina: Copiii mei sunt la Sulina. Credeți că dacă ar fi un pericol mi-aș lăsa copiii aici? (n.r. cu privire la dronele rusești). Ne facem o promovare pe propriile canale, turiștii noștri se reîntorc, iar ei la rândul lor ne recomandă. Reclama se face prin viu grai.
Ne-am actualizat puțin prețurile, pentru că a crescut și nivelul de salarizare, și costul energiei, produsele alimentare iarăși au crescut. Pentru sezon, cazarea pe faleza orașului Sulina, în condiții de trei stele, 400 de lei este camera dublă pe noapte, la care se adaugă regimul de masă de 120 de lei de persoană pe zi. Asta include mic dejun, unde oferim afumături, icre, iar la cină propunem zilnic două variante din pește, două variante din carne și turistul are și opțiunea de a alege. În extrasezon prețurile mai scad. Acum, cazarea este 230 de lei, iar regimul de masă este același“, a spus, pentru DC News, Dragoș Ioniță, administratorul pensiunii Perla.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News