Data publicării:
12 autospeciale pirotehnice şi şase autoplatforme pentru salvare de la înălţime au intrat în dotarea IGSU
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, cu ocazia intrării în dotarea IGSU a 12 autospeciale pirotehnice şi şase autoplatforme pentru salvare de la înălţime, că, prin astfel de achiziţii, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunitatea din România.
"Prin astfel de investiţii de achiziţionare de echipamente performante, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunităţile noastre. Beneficiile sunt imense şi se traduc prin creşterea gradului de protecţie în caz de dezastre, ca urmare a eficientizării capacităţii de răspuns a structurilor de intervenţie", a spus Bode, la pavilionul expoziţional Romexpo din Bucureşti, potrivit Agerpres.
El a adăugat că structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pe deplin angajate în eforturile de creştere a nivelului de dotare cu capabilităţi de intervenţie şi pun pe primul plan adaptarea la provocările şi ameninţările actuale, alocând timp şi resurse consistente în procesul de pregătire a unui răspuns adecvat.
"Felicit întreaga echipă de proiect, managementul IGSU, conducerea DSU şi pentru toţi cei care au contribuit la materializarea celor două proiecte de investiţii prezentate astăzi.
Confirmăm din plin, în aceste zile, acest profil: România aflându-se în prima linie în oferirea sprijinului său Ucrainei, prin implicarea susţinută în cea mai mare criză umanitară după cel de-al doilea Război Mondial", a mai spus Bode.
Primele 12 autospeciale pirotehnice şi şase autoplatforme pentru salvare de la înălţime au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul unui eveniment de recepţie organizat, joi, la pavilionul expoziţional Romexpo - B2.
Autospecialele achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020- Programul Operaţional Infrastructură Mare
Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 răspunde provocărilor de dezvoltare identificate la nivel național în ceea ce priveşte infrastructura şi resursele.
Având în vedere gradul ridicat de corelare şi complementaritate a tipurilor de investiţii în infrastructură, promovarea investiţiilor care adresează nevoile în domeniul infrastructurii şi resurselor au fost propuse spre finanţare în cadrul unui singur program operaţional, având ca obiectiv global: Dezvoltarea infrastructurii de transport, mediu, energie şi prevenirea riscurilor la standarde europene, consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în vederea creării premiselor unei creşteri economice sustenabile, în condiţii de siguranță şi utilizare eficientă a resurselor natural.
POIM beneficiază de o alocare financiară de cca. 10,65 mld. euro din care 6,54 mld. euro Fond de Coeziune, 2,10 mld. euro Fond European de Dezvoltare Regională și 483,88 mil euro Fond European de Dezvoltare Regională – REACT EU, la care se adaugă o cofinanţare totală de cca. 1,53 mld. euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News