10 milioane de români bolnavi. Doar 10% știu acest lucru
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Un număr de 10 milioane de români sunt bolnavi. Aceasta este cifra neoficială. Cea oficială arată că un milion de români suferă de boli cu transmitere sexuală şi primesc un tratament adecvat pentru a scăpa de ele. Astfel, doar 10% dintre români știu că sunt infestați cu virusuri, ca urmare a contactului sexual. 

România este poziționată în primele zece ţări din Europa în ceea ce priveşte incidenţa infecţiilor cu transmitere sexuală, scrie Antena 3. Datele OMS arată că doar un milion de români dintre cele zece milioane care au o boală cu transmitere sexuală sunt conștienți de acest fapt. Doar un milion de români primesc un tratament adecvat. Celelalte nouă milioane continuă să aibă relații sexuale fără a urma un tratament prin care să trateze boala. Clamydia și Gonoreea sunt cele mai des întâlnite boli. Ele pun în pericol sănătatea reproducerii atât la femei, cât şi la bărbaţi.

În urmă cu trei ani datele arătau că România era printre primele patru țări care "furnizează" 60% din cazurile de sifilis la nivelul continentului european. Celelalte trei țări sunt Germania, Marea Britanie şi Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel