10 Mai. Firea: Prilej de mândrie naţională
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 10 mai 2019, 13:14
WhatsApp
Gabriela Firea
Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că Ziua Regalităţii reprezintă un prilej de mândrie naţională, pentru că pe 10 mai este sărbătorit "unul dintre cele mai puternice simboluri ale României". 

"Data de 10 mai marchează trei momente importante pentru ţara noastră: începutul domniei lui Carol I, independenţa de stat şi încoronarea primului Rege al ţării. Astăzi, 10 mai, Ziua Regalităţii este un prilej de mândrie naţională, pentru că sărbătorim unul dintre cele mai puternice simboluri ale României. Să nu uităm că data de 10 mai a intrat în istorie şi datorită faptului că timp de opt decenii, până în anul 1947, a fost Ziua Naţională a României, iar Familia Regală a României a avut o contribuţie uriaşă la modernizarea şi stabilitatea statului român, inclusiv în perioada postdecembristă.

Transmit astăzi cele mai bune gânduri de respect faţă de Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă istoriei, integrităţii, identităţii noastre naţionale şi pentru bucuria de a fi o ţară unită şi liberă în Europa. 'La mulţi ani!'", scrie Firea, într-un mesaj pe Facebook. 

10 Mai, sărbătoare naţională în RomâniaZiua de 10 Mai a fost declarată sărbătoare naţională în România prin Legea nr. 103/2015. Potrivit actului normativ, cu această ocazie, Parlamentul, preşedintele României, Guvernul şi celelalte autorităţi publice centrale şi locale organizează manifestări cultural-artistice pentru marcarea acestei zile. 

10 Mai a mai fost sărbătoare naţională în perioada în care forma de guvernământ în România era regatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?