10 lucruri care ne omoară în fiecare zi
Nu toate obiceiurile pe care le avem în viaţa de zi cu zi sunt benefice pentru trupul şi mintea noastră. Iată care sunt doar 10 din multele lucruri şi deprinderi care ne împiedică să avem un trai lipsit de griji şi un stil de viaţă sănătos.
Dieta nesănătoasă
Ştim cu toții faptul că alimentele bogate în calorii și alimentele cu o cantitate mică de vitamine, dar care conțin o mulțime de conservanți și coloranți, au un efect dăunător asupra sănătății și pot duce la obezitate și boli cardiovasculare. Evitaţi astfel de mâncăruri şi veţi fi mai fericit, mai încrezător în sine şi mai mulţumit de aspectul fizic.
Țigări, alcool și băuturi energizante
Fumatul ne înrăutățește, inevitabil, starea generală, provocând boli pulmonare și cardiace. Băuturile alcoolice, indiferent de concentrație, creează dependență și uzează corpul încet, dar sigur. Nici băuturile energizante nu sunt recomandate. O cutie de băutură energizantă este egală cu 10 căni de cafea tare, băută dintr-o singură înghițitură. În plus, creează dependenţă iar cel care le consumă constant va deveni, în timp, letargic și bolnav.
Lipsa somnului
Lipsa somnului este unul dintre cei mai de temut dușmani ai sănătății. Corpul are nevoie, în medie, de 7 ore de somn sănătos pentru a funcționa corect. Privarea constantă de somn poate duce la obezitate, diabet sau hipertensiune.
Orice tip de droguri
Orice drog, inclusiv cele mai "sigure", la prima vedere, cum ar fi plantele medicinale şi pastilele, creează dependență și distrug corpul. În plus, o persoană dependentă de droguri face adesea o infracțiune doar pentru a obține următoarea doză. Bolile dependenților de droguri sunt printre cele mai teribile și incurabile, deseori fatale.
Depresie
Depresia prelungită afectează psihicul și agravează starea generală a corpului. Dorinţa de a mânca, de a ieşi în lume, de a face lucruri plăcute cândva, de a comunica cu prietenii dispar. Odată instalată depresia, amprenata asupra sănătății fizice şi psihice este una profundă. Căutaţi ajutor specializat încă de la primele semne!
Citeşte şi Verifică aici dacă ești în depresie sau ești doar trist
Ura și furia
Cele două sunt, de asemenea, cei mai răi dușmani ai sănătății noastre. După cum arată statisticile, cei care și-au petrecut cea mai mare parte a vieții în ură, agresivitate și furie sunt mult mai predispuși să "înnebunească" la bătrânețe.
Lenea
Leneșii nu sunt doar cei care se întind pe canapea și se uită la televizor, ci și cei care stau toată ziua la computer și navighează pe internet în căutarea a ceva "interesant". De obicei, acest "interesant" nu le va afecta viața în niciun fel, doar că... o înrăutățește. Lenea nu este nici pe departe motorul progresului, ci o sursă de boli și cea mai frecventă cauză a unui buzunar gol.
Minciunile
O persoană mincinoasă este, în mod constant, sub stres. Trebuie să țină evidența cuvintelor sale tot timpul, pentru a nu se da de gol. Trebuie să veniți constant cu explicaţii, scuze, motive etc. Toate acestea nu vor duce în cele din urmă la nimic bun. Acest lucru afectează, de asemenea, sănătatea, mai ales atunci veţi constata că toţi din jurul dumneavoastră sunt răniţi din cauza minciunilor repetate. Veţi rămâne izolat, marginalizat şi singur.
Televizorul
Televizorul este o sursă nu numai de radiații dăunătoare, ci și de informații dăunătoare. Deseori televiziunea difuzează reclame care promovează un stil de viață nu tocmai sănătos. Informaţia negativă strică nu numai sănătatea, ci scade şi încrederea în sine şi infuzează frică de la o vârstă fragedă. Ați observat vreodată cum un copil mic "se lipeşte" literalmente de ecranul televizorului, mai ales când rulează reclame?
Sedentarismul
Acesta este cel mai puternic dușman al tinerei generaţii. Nu numai că țigările, alcoolul și băuturile energizante ne distrug încet, dar un stil de viață sedentar sporeşte toate aceste efecte negative. Prin urmare, pentru a nu suferi după 30-40 de ani de boli cardiovasculare şi alte boli-surpriză, este nevoie să mergeți periodic la sală, să faceţi sport, să vă îngrijiţi de sănătatea fizică şi să faceţi plimbări lungi în aer curat cât de des puteţi. Un câine v-ar ajuta să vă ţineţi de un astfel de program.
Sursă: stakanchik.media
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News