10 căței așteaptă să fie ADOPTAȚI. Marius Marinescu: Sunt în pericol să fie TRAFICAȚI / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marius Marinescu face apel pentru salvarea mai multor câini. Sursa: Pixabay
Marius Marinescu face apel pentru salvarea mai multor câini. Sursa: Pixabay
Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor si Mediului, a lansat un apel, în exclusivitate pentru DC News, pentru soarta a zece căței care nu mai pot fi îngrijiți de proprietară.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor si Mediului, trage un semnal de alarmă privitor la soarta a zece căței care nu mai pot fi îngrijiți de proprietara acestora:

„Cățelușa unei doamne în vârsă a născut 10 căței. Bătrâna nu poate să îi mai întrețină și vrea să îi dea spre adopție. Nu îi poate îngriji, nu îi poate vaccina, iar cățelușii de 2 luni sunt în pericol de a ajunge pe mâna traficanților de câini, în străinătate, în special în Europa Centrală. Acolo sunt vânduți pentru experimente, în industria pielăriei, farmaceutică și cosmetic, sau ajung în Asia, în restaurante. În Europa, traficul de câini e o afacere care depășește 1 miliard de euro. În Germania și în alte țări europene, mulți dintre acești traficanți au fost condamnați. Din păcate, România este principala sursă pentru traficul de câini și pisici din Europa.

Deținătorii de reptile șerpi de talie mare sunt un alt mare pericol, deoarece își hrănesc aceste animale cu pui de pisică sau câine. Federația noastră a sesizat mereu asemenea evenimente la Poliție. Căutăm iubitori autentici de animale care pot adopta femela și ce zece pui. Am primit înregistrarea pe care v-am trimis-o de la Eugenia, fiica cea mică a regretatului Vadim Tudor. Atât ea, cât și și văduva acestuia sunt foarte îngrijorate de soarta acestor suflete. Vrem să îi salvăm și facem, din nou, un apel la iubitori ide animale. 

O veste bună e că am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al IGPR, domnul Georgian Drăgan, și, la sfârșitul lunii, după data de 23 ianuarie, după ce va avea loc concursul pentru ocuparea funcțiilor la Poliția Animalelor, instituția va începe să funcționeze. Cu certitudine, vom avea un aliat puternic în lupta noastră împotriva traficanților de animale, împotriva deținătorilor ilegali de animale sălbatice, împotriva braconierilor și a celor care chinuiesc animalele“, a explicat Marius Marinescu.

VEZI ȘI: Export de câini și pisici. Apel de ULTIMĂ ORĂ: Animalele să fie SALVATE, iar vinovații pedepsiți exemplar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel