10 alimente-MINUNE care reduc riscul de a muri de AVC, boli de inimă și diabet de tip 2
Există alimente-minune cu impact substanțial asupra sănătății.
Cercetătorii au dezvoltat un model de evaluare a riscurilor, care a combinat și analizat datele din trei surse. Ei au estimat aportul dietetic de alimente și nutrienți folosind date auto-raportate din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES); au utilizat studii și studii clinice pentru a estima asocierea celor 10 factori dietetici cu CMD; și au estimat decesele cauzate de CMD în 2012 din datele de la Centrul Național de Statistică Sanitară.
În 2012, în Statele Unite s-au produs 702.308 decese din cauza CMD. Cercetătorii au estimat că 45,4% din aceste decese au fost asociate cu aporturi sub-optime din cele 10 alimente și nutrienți pe care le-au studiat.
Ce și cât trebuie să mănânci
Nuci și semințe: Obiectiv = 30 de grame (1/4 cană) pe zi. Se adaugă în cereale de ovăz, cereale integrale sau salate. Încercați 1/4 cană ca gustare după-amiază.
Fructe de mare: obiectiv = 340 de grame pe săptămână. Faceți un sandwich cu sardine sau ton în timpul săptămânii. Gătiți sau fierbeți fructe de mare pentru cină. Comandați pește atunci când mâncați la restaurant.
CITIȚI CONTINUAREA PE DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News