10 alimente care intensifică arderile
Jurnalista Andreea Sava a recomandat, pe blogul său, 10 alimente care intensifică arderile.
"Cea mai mare greșeală, însă, atunci când vrei să slăbești, este să te înfometezi. Pentru că subnutrirea va băga organismul în stare de avarie și arderile se vor încetini pentru că acesta va face orice ca să se protejeze", scriea Sava.
1. Ceai verde
Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți dar și de catehine, despre care există mai multe studii că stimulează procesele metabolice. De asemenea, polifenolii stimulează termogeneza organismului (procesul de generare de căldură), lucru care se face cu un consum suplimentar de calorii.
2. Fructe și legume organice
Adică cele crescute fără pesticide. Alimentele procesate și cele non-organice conțin chimicale care pot interfera cu procesele metabolice.
3. Ardei iuți
Măresc procesul de termogeneză al organismului despre care am explicat că se traduce într-un consum mai mare de calorii. Intensifică procesele metabolice și induc senzația de sațietate.
Mai multe aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News