1 Decembrie. Forțele de ordine, mobilizare uriașă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Peste 5.000 de pompieri, cu aproximativ 2.900 de mijloace tehnice, vor fi la datorie pe timpul minivacanţei de 1 Decembrie, iar alţi 9.800 sunt pregătiţi să intervină pentru asigurarea misiunilor destinate protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, informează IGSU. 

Potrivit sursei citate, premergător minivacanţei de 1 Decembrie, inspectorii de prevenire au desfăşurat, la nivel naţional, activităţi de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici care organizează activităţi cu aflux mare de persoane, respectiv la unităţile de cazare unde sunt aşteptaţi numeroşi turişti, scrie Agerpres.

Astfel, pompierii au executat, premergător acestei perioade şi pe parcursul acestui an, 5.124 controale la structuri de primire turistice (pensiuni agroturistice, cabane montane, hoteluri, moteluri) şi la spaţiile de alimentaţie publică şi divertisment pe care acestea le deţin, în urma cărora au fost constatate 24.605 deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor, 17% dintre acestea fiind înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 19.228 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4.065 amenzi, în cuantum de 5.361.250 lei. 

Totodată, pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale, la nivel naţional vor fi disponibile 250 de echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor medical calificat, 34 de unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care şapte cu specific neonatologic) şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel