1,7 milioane de euro pentru companiile aeriene care operează pe Aeroportul Sibiu
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Avion pe aeroportul Sibiu. Foto: CJ Sibiu
Avion pe aeroportul Sibiu. Foto: CJ Sibiu
1,7 milioane de euro sunt acordați companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Internațional Sibiu, schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană.

În cursul zilei de astăzi, Comisia Europeană a aprobat 1,7 milioane de euro valoarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni la Aeroportul Internațional Sibiu în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

”Suma alocată va fi susținută din bugetul Consiliului Județean Sibiu, care a întreprins constant eforturi încă de la începutul pandemiei împreună cu conducerea executivă a aeroportului sibian, pentru a găsi soluții viabile care să contribuie la susținerea activității aeroportului, grav afectat în această perioada”, se arată într-un comunicat de presă. 

Cine beneficiază

Cei 1,7 milioane  de euro vor fi gestionați de Consiliul Județean Sibiu, sumele urmând a fi acordate până la data de 30 iunie 2021, în mod public și transparent companiilor aeriene care operează zboruri spre și de pe aeroport.

Această măsură reprezintă un real sprijin acordat de Uniunea Europeană companiilor care în contextul crizei sanitare și economice generate de epidemia COVID -19 au nevoie de lichiditate pentru a putea face față efectelor negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel