Zoom Boom, fenomenul mondial apărut și în România. Denisa Zaharia, medic stomatolog, explică de ce oamenii se înghesuie la dentist de când cu pandemia
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Denisa Zaharia
Denisa Zaharia
Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodonție și estetică dentară, semnalează apariția în România a fenomenului mondial Zoom Boom.

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodonție și estetică dentară, semnalează apariția în România a fenomenului mondial Zoom Boom, care a sporit cererea de tratamente ortodontice cu aparate dentare diverse, de servicii de albire profesionala și de implanturi care să rezolve problemele dentare vizibile, care se auto-sesizează în videoconferințele online. 

”Zoom Boom este un fenomen care a luat amploare încă din 2020 în UK, USA, Australia, Japonia, Coreea de Sud când aproape toate activitățile s-au mutat în online: conferințe, școală, cursuri, întâlniri cu prietenii, ședințe, sport. Foarte mulți oameni au început să lucreze de acasă, au petrecut ore întregi în videoconferințe și astfel au devenit mult mai conștienți de propria apariție atunci când se văd ore întregi pe zoom, atunci cand vorbesc, într-o postură în care nu s-au mai regăsit. Ei au devenit mai conștienți de asimetrii, de trăsăturile părților moi, de aspectul dinților și au decis să ia măsuri și să schimbe ceea ce nu le place.”, explică dr. Denisa Zaharia, unul dintre cei mai apreciață și accesați medici ortodonți din București.  

Care sunt cele mai accesate servicii stomatologice în România datorită fenomenului Zoom Boom

Serviciile stomatologice cele mai accesate în România datorită fenomenului Zoom Boom sunt, după cum semnalează dr. Denisa Zaharia, fațetările, albirile, tratamentele ortodontice cu bracketuri sau aliniatori transparenți sau implanturile dentare, în cazul unor dinți lipsă. ”Odată aduși în cabinetul stomatologic de fenomenul Zoom Boom, pacienții aleg să își rezolve și restul problemelor stomatologice mai puțin vizibile, care le afectează sănătatea dentară și pe care le-au tot amânat, însă se asigură că le rezolvă mai întâi pe cele estetice. Mulți pacienți ne-au mărturisit că ei nu au petrecut niciodată atât timp analizându-și trăsăturile feței și comparându-se cu cei de lângă ei”, declară dr. Denisa Zaharia, fondatoarea PerfectDent și PerfectDent for Kids. 

În România, categoria cea mai expusă curentului Zoom Boom, conform fluxului medical din cabinetul dr. Denisa Zaharia, este cea a femeilor, de peste 30 de ani, active profesional, în condițiile în care trendul de accesare a tratamentelor ortodontice este crescător în ultimii ani pe categoria de public 20-55 de ani. ”Oamenii au devenit mult mai conștienți de importanța sănătății. Aceste vremuri atipice ne-au motivat să punem accent pe educație și prevenție, iar acest Zoom Boom, cum a fost el denumit, aduce, pe lângă beneficii în sănătate, și un plus în cee ace privește încrederea în sine. Orice dizarmonie care îi creează pacientului un disconfort emoțional, are indicații medicale justificații de tratament atât timp cât există și beneficii asupra sănătății dentare”, subliniază dr. Denisa Zaharia, despre creșterea interesului pacienților în rezolvarea “problemelor” faciale și dentare odată cu ”oglinda” pusă de videoconferințele de pe platformele online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel