Zoom a cumpărat o companie pentru 14,7 miliarde dolari
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Zoom
Foto: Zoom
Zoom a făcut cea mai mare achiziție din istoria sa.

Platforma de conferințe video Zoom va cumpăra compania de software Five9 pentru 14,7 miliarde dolari, a anunțat firma. Conform The Verge, achiziția a fost făcută pentru a îmbunătăți platforma. „Căutăm în mod continuu modalități de a îmbunătăți platforma, iar colaborarea cu Five9 este o potrivire naturală pentru a îi bucura și mai mult pe clienții noștri”, a explicat CEO-ul Zoom, Eric Yuan, într-un comunicat.

Astfel, baza de utilizatori a Zoom se va complementa cu clienți din zona business, iar Five9 este „complementară” sistemului de cloud Zoom Phone, mai anunță șeful companiei. Sub termenele contractuale, Five9 va deveni o filială funcțională a Zoom, iar CEO-ul Rowan Trollope va deveni președinte al companiei care va fi subordonat lui Yuan. În 2020, veniturile anuale au crescut cu 33% față de 2019, la 435 milioane dolari.

Este prima achiziție de peste un miliard de dolari

Five9 este prima achiziție de peste un miliard de dolari a Zoom și vine în timp ce platforma caută să-și mențină avântul pe care l-a avut în timpul pandemiei de Covid-19, moment în care oamenii au lucrat și învățat de acasă în timpul lockdown-urilor. Acum, mulți se vor reîntoarce la școală și muncă în format fizic.

„Trendul către o forță de muncă în sistem hibrid a fot accelerat în ultimul an, avansând mutarea către cloud și crescând cererea clienților de a modifica și personaliza sistemele”, a mai spus Yuan. Prețul acțiunilor companiei Zoom aproape că s-a triplat de când pandemia a început anul trecut, însă această creștere a început să încetinească. Odată de veniturile au ajuns la peste +300% în 2020, primul trimestru din 2021 a înregistrat o creștere de 191%, până la 956 milioane dolari.

Un studiu britanic arată că posibilitățile de socializare ale mediului online ar putea proteja oamenii de demență

Conform The Guardian, oamenii mai în vârstă din Marea Britanie și-au luat inima în dinți și au navigat pe internet, în multe cazuri pentru prima oară, având totuși să devină „experți” în tehnologie. Aceștia au învățat rapid să găsească povești pentru nepoți, prin Zoom, și să se întâlnească între ei pe Microsoft Teams.

Studiul britanic a arătat că determinarea lor de a se bucura de capacitățile de socializare ale internetului, în vremuri grele în care s-a stat mai mult în casă pentru siguranță, a adus un efect secundar pozitiv: protecția împotriva demenței.

VEZI ȘI: Studiu: Persoanele vârstnice pricepute la internet, mai protejate la demență. Pandemia, benefică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel