Data publicării:

Zoltan Butuc & Dan Manciulea – concert în grădina Muzeului Literaturii

Autor: Flaviu Predescu | Categorie: Cultura
WhatsApp
Zoltan Butuc & Dan Manciulea – concert în grădina Muzeului Literaturii
Zoltan Butuc & Dan Manciulea – concert în grădina Muzeului Literaturii

Muzeul Național al Literaturii Române așteaptă publicul doritor la o nouă întâlnire cu muzica și poezia, în compania lui Zoltan Butuc și a lui Dan Manciulea, marți, 10 iulie 2018, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Zoltan Octavian Butuc s-a născut în 1969, în Braşov, și este Cetățean de Onoare Al Coloniei Literare Petrila. În 1995, a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti. În 1993 i s-a decernat Premiul pentru debut UNITER, pentru rolul din spectacolul „Ora lynxului" de Per Olov Enquist, la Teatrul Odeon. A jucat în spectacole de teatru la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, la Odeon, la Theatrum Mundi, Teatrul Act, Maria Filotti – Brăila. Pe marele ecran, a debutat în pelicula „Prea târziu" (1996), regizată de Lucian Pintilie, şi a avut roluri în alte peste 30 de filme de lung metraj. A fost nominalizat la „On Air Music Awards" 2015, la secţiunea „Cel mai bun folk al anului". Recitalul său, „Pentru cei care iubesc limba poezească" a fost preluat de TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR" 2016, a iar anul trecut și anul acesta a fost invitatul MNLR în cadrul mai multor evenimente dedicate POEZIEI. Discul său, „Frunză verde de albastru" este o întâlnire la un altfel de nivel cu chitara, care se lasă atinsă doar de mâinile lui calde și blânde, și poezia lui Nichita Stănescu, ale cărui cuvinte perfect îmbinate au parcă haruri duhovnicești, ascultă, curăță și vindecă. Pe Zoltan Butuc îl interesează readucerea la lumină a unor texte bogate în conținut și semnificații și readucerea basmului în cotidianul lipsit de aspirații înalte.

„Tocmai această iubire față de limba română, unealta cu care știe să muncească, l-a apropiat de Dan Manciulea, un alt artist sensibil, mereu gândind pozitiv. Albumul său de autor, „Aproape imperfect", a venit natural, pentru că piesele de pe el au fost compuse din dorința de a oferi publicului ce este mai bun și mai frumos. Șase cântece sunt compuse pe versurile lui, celelalte șase fiind poezii ale unor poeți români mai puțin cunoscuți. Dan Manciulea are curajul de a vorbi despre viață, despre iubire, întotdeauna în zbucium și devenire, totdeauna idealizate prin speranțe, dar mereu imperfecte din cauza faptelor." spune MNLR într-un comunicat.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel