Zoe Petre și Ruxandra Garofeanu, în discuție ca membri ai ICR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Zoe Petre,  Ruxandra Garofeanu și Ștefan Mitroi sunt printre persoanele luate în discuție pentru Consiliul de conducere al ICR care urmează să fie validat.

Conform unui memorandum luat în discuţie de Biroul Permanent al Senatului PSD i-a propus ca membri ai ICR pe Ştefan Mitroi şi Octavian Sachelarie, PDL pe Andriana Popescu şi Vlad Păunescu, în timp ce PNL a nominalizat-o pe Zoe Petre, UDMR pe Demeny Peter, iar UNPR pe Ruxandra Garofeanu.

Între propunerile înaintate conducerii Senatului se numără Mihai Zamfir, propus de Uniunea Scriitorilor din România, Aura Corbeanu (Uniunea Teatrală din România), Viorica Curea (Uniunea Arhitecţilor din România), Cristiana Russu (Uniunea Artiştilor Plastici), Laurenţiu Damian (Uniunea Cineaştilor din România), Ulpiu Vlad (Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor) şi Grigore Arsene (Asociaţia Editorilor din România).

De asemenea, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România l-a propus, separat, pentru a face parte din conducerea ICR, pe Marin Cazacu.

La rândul său, Ministerul Educaţiei a înaintat Senatului nominalizarea lui Gigel Paraschiv pentru a face parte din consiliul de conducere al ICR.

"Conducerea ICR va fi completată cu nominalizările pe care le au de făcut Preşedintele României, prim-ministrul, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, precum şi preşedintele Academiei Române", se arată în memorandumul semnat de secretarul general al Senatului Ion Vărgău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel